VERSLAG: Ticket For Tibet 2006

Festivalinfo was aanwezig op Ticket for Tibet 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG:

123

Ticket For Tibet, deel 1

Het is zondag 27 augustus wanneer het recreatiegebied Aquabest, bij Eindhoven, opnieuw wordt omgetoverd tot een heus Festival. Het is tijd voor de tweede editie van Ticket For Tibet. Tibet is nog altijd een unieke beschaving en heeft een lange en kleurrijke geschiedenis. Sinds de inval van China in 1949 wordt deze cultuur bedreigd. De Tibetanen leven onder moeilijke omstandigheden en lijden onder de Chinese overheersing.

Ticket For Tibet probeert dit isolement te doorbreken. Het festival is een steunbetuiging aan het vreedzame streven naar een veilig en autonoom Tibet! Op het terrein zelf vind je daarom ook vele tentjes waar invloeden van deze cultuur naar voren komen. Zo kun je een reiki-behandeling krijgen, op consult bij een traditionele Tibetaanse arts of een tatoeage laten zetten op Tibetaanse wijze. Ook zijn er eettentjes met Tibetaans eten en zeker niet te vergeten, de ontelbare goede doelen die zich inzetten voor de problemen in dit land.

Toch is er veel meer. Zo gooit de Eindhovense rockscène Rockcity wat extra decibellen in de strijd. Eindhoven is niet voor niets dé rockstad van Nederland. Reden genoeg om Rockcity een eigen podium te geven op Ticket For Tibet. Het aantal podia komt hiermee op vijf. Mocht je een keer iets anders willen dan alleen muziek, dan kun je in de theatertent verschillende optredens te zien. Ook kun je hier films zien en zelfs debatteren over Tibet.

Het is de Amsterdamse band Stereo Ville die het festival mag openen. Dit doen ze helaas in de theatertent die mager gevuld is. De band maakt alternatieve pop-rock die zeer aanstekelijk is. Hier en daar zie je mensen mee knikken en bewegen op de muziek. Het is jammer dat deze band veel te vroeg zijn kunsten mag vertonen. Ze verdienen beslist een groter publiek en hadden ook meer speeltijd mogen krijgen. “Doorspelen, spelen!”, roept het publiek dan ook wanneer de band al na twintig minuten het podium verlaat.

Bij het Rockcity podium zijn het de The Black Pages die als eerste mogen rocken. En rocken kunnen ze! Ze brengen hun nummers ten gehore met niets minder dan een gitaar, drums en een zanger met een ongelofelijk stembereik. Al is het niet alleen het bereik dat de aandacht trekt. De zanger springt, rolt en rent over het podium of zijn leven ervan afhangt. Wanneer er enkele metalheads een pit vormen, springt hij hier tussen terwijl het snoer van zijn microfoon helemaal om zijn lijf gewikkeld is. De band weet hiermee een zeer energieke show neer te zetten!

Geïnspireerd door hardrockbandjes uit de jaren '80 geeft Th1rt3en een heerlijke hardrock show weg. Dit met een zanger die is gekleed in een knalroze, leren broek en een gitarist met ontbloot bovenlijf en een leren jasje. De band straalt rock ’n roll uit en ze weten dit ook perfect naar voren te brengen. De muziek is dansbaar en bevat veel technisch gespeelde gitaarsolo’s. Toch zijn het de harde baspartijen die er bovenuit dreunen. Jammergenoeg valt de zang hierdoor weg, terwijl dit juist de muziek ondersteunt.

Op het hoofdpoduim staat Eric Corton. Hij zal vandaag de bands die op het hoofdpodium spelen aankondigen. Nadat GSM hier het spits heeft afgebeten, kondigt Eric Corton de volgende act aan met de woorden: “Dames en heren hier is Van Katoen! Deze band kwam dit jaar met een nieuwe cd genaamd 'Door Rood' en ze stonden voor het eerst op Pinkpop. Op het hoofdpoduim laten ze ook verschillende nummers van hun nieuwe album horen. De combinatie van Nederlandse teksten gemixt met (new)-metal is vrij uniek. Hierdoor is het zeer aanstekelijk om alles mee te zingen, wat het publiek dan ook veelvuldig doet. Hier en daar vliegen haren rond van de headbangers en wordt er flink in modderplassen getrapt. De zanger stimuleert dit nog meer door te vertellen dat het hij bijna een schande vindt dat hij hier voor de rechten van Tibet moet opkomen. “Het is te belachelijk dat er een speciaal festival moet komen, voor een land met een leider die problemen wil oplossen zonder geweld. Hij wilde rust in zijn leven en alles relaxt laten lopen. Daarom moeten jullie ook flink relaxen en genieten, dat is belangrijk. Zeker nu, hier, waar het kan!”

123

FOTOGRAFIE:

12
Armand foto Ticket For Tibet 2006 BZB (Band Zonder Banaan) foto Ticket For Tibet 2006 BZB (Band Zonder Banaan) foto Ticket For Tibet 2006 BZB (Band Zonder Banaan) foto Ticket For Tibet 2006 Bang Bang Bazooka foto Ticket For Tibet 2006 Borehole foto Ticket For Tibet 2006 Borehole foto Ticket For Tibet 2006 Gem foto Ticket For Tibet 2006 Gem foto Ticket For Tibet 2006 Gem foto Ticket For Tibet 2006 Gerard van Maasakkers foto Ticket For Tibet 2006 Gerard van Maasakkers foto Ticket For Tibet 2006
 
12
 
festival logo

PUKKELPOP 2006Pukkelpop 2006: Drie dagen, zeven podia en meer dan honderdvijftig bands....

festival logo

CULEMBORG BLUES 2006 Zaterdag 26 augustus 2006, de dag van het dertiende bluesfestival in...