VERSLAG: Pukkelpop 2006

Festivalinfo was aanwezig op Pukkelpop 2006 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 29 foto's.

VERSLAG:

12345

Dag één, donderdag 17 augustus

Pukkelpop 2006: Drie dagen, zeven podia en meer dan honderdvijftig bands. Festivalinfo koos de beste of opvallendste uit om verslag over te doen.

Animal Alpha krijgt de eer het hoofdpodium van Pukkelpop in te wijden. Een gebrek aan energie en gevoel voor show kun je de band niet verwijten. De zangeres met de indrukwekkende (Noorse) naam Agnete Maria Forland Kjolsrud, haalt gepoederd en wel alles uit de kast om het festival op gang te krijgen. Toch kan de op Slipknot / Deftones gebaseerde rock niet echt overtuigen. Het publiek staat erbij en kijkt ernaar.

Na een melige aankondiging over kleine piemels begint het Canadese You Say Party, We Say Die. De band is vandaag voor het eerst in België om te laten zien dat ze hun album 'Hit the Floor!' ook live kunnen spelen. De band speelt matig uitgevoerde punky pop, die in de verte iets van Kaizer Chiefs wegheeft. De geluidsman lijkt de band ook helemaal niks te vinden en brengt het optreden professioneel om de zeep.

Jerboa wordt de Vlaamse DJ Shadow genoemd. Deze naam is goed te begrijpen wanneer je de cut 'n paste hiphop / breakbeat hoort, die van zijn draaitafels ontsnapt. Ook net als bij DJ Shadow wordt de muziek van Jerboa goed ondersteund door visuals. Het is dan ook niet moeilijk je te laten vermaken door originele vondsten van de Vlaming en zijn meer dan behoorlijke scratch-werk.

Hebben jullie zin om te dansen Pukkelpop? Dat zal godverdomme nodig zijn, dit is Rise And Fall!” Na deze enthousiaste aankondiging begint de Vlaamse band met een instrumenteel nummer. Wanneer zanger Bjorn het podium betreedt heeft hij nog wat verzoekjes: “Ik wil mensen zien headbangen en ik wil mensen zien moshen!” Gelukkig voor Bjorn is het festival pas een paar uurtjes begonnen en heeft het publiek nog genoeg energie om helemaal los te gaan. Wanneer het hardcore-kwartet is afgelopen, bedankt hij het publiek. Niet alleen voor het komen, maar ook voor het kopen van de cd’s en shirts: “Door jullie staan wij hier!”.

In de altijd goed gevulde clubtent laten de Dead 60's horen dat ze regelmatig en goed naar de Clash geluisterd hebben. De ene keer spelen ze puntig en snel, de andere keer met een loom reggae-ritme. Maar de tent aan het dansen krijgen, dat lukt ze! Een leuk optreden van een band die het nog best ver zou kunnen schoppen.

Voordat CKY (Camp Kill Yourself) begint, betreedt een roadie het podium om het publiek alvast enthousiast te krijgen en te filmen. Wanneer deze genoeg beeldmateriaal heeft, betreden de jongens het podium. Zanger/gitarist Deron Miller gooit voordat hij begint alvast een plectrum het publiek in. Net als bij elke band op de Skate-Stage kan ook deze band rekenen op veel enthousiasme van het publiek. Toch is gitarist Chad Ginsburg niet helemaal tevreden over de rechterkant van het publiek “You guys need to copy the left side!”. Het viertal bewijst de verwachtingen waar te kunnen maken.

Als je de Magic Numbers aan het werk hoort, snap je niet dat er zoveel ellende in de wereld is. De band, die zojuist uit een hippie-commune lijkt gestapt, gebruikt zoetgevooisde, meerstemmige harmonieën om daar prachtige liedjes van te maken. Het is knap hoe de Magic Numbers met zulke gevoelige muziek de aandacht kunnen vasthouden op het grote podium. De laatste twee nummers verpesten jammer genoeg de eerder zorgvuldig opgebouwde sfeer. Er was blijkbaar nog tijd te vullen, want de nummers worden veel te lang uitgemolken.

12345

FOTOGRAFIE:

123
65DaysofStatic foto Pukkelpop 2006 José González foto Pukkelpop 2006 Krakow foto Pukkelpop 2006 The Magic Numbers foto Pukkelpop 2006 Massive Attack foto Pukkelpop 2006 Michael Franti & Spearhead foto Pukkelpop 2006 Millencolin foto Pukkelpop 2006  foto Pukkelpop 2006 Morning Runner foto Pukkelpop 2006 Nick Oliveri foto Pukkelpop 2006 Nouvelle Vague foto Pukkelpop 2006 Animal Alpha foto Pukkelpop 2006
 
123
 
festival logo

BAROEG OPEN AIR 2006De eerste editie van het gratis Baroeg Open Air festival in Rotterdam vindt...

festival logo

TICKET FOR TIBET 2006 Het is zondag 27 augustus wanneer het recreatiegebied Aquabest, bij...