VERSLAG: Down The Rabbit Hole - dag 2

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 9 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole 2014 dag 1 verslag
Naar het Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 verslag

VERSLAG: Marleen de Roo  

123

Down The Rabbit Hole - dag 2

Fotografie: Rob Herstel

De tweede dag van Down The Rabbit Hole is de dag dat leadzangers en zangeressen op de trommels slaan. Een bekend trucje dat steevast applaus oplevert. James Vincent McMorrow begint er mee, Half Moon Run en ook TunE-yArDs volgen. Maar wat bieden ze nog meer?

James Vincent McMorrow
Een aangename stilte daalt neer in de tot nu toe roemoerige tent tijdens James Vincent McMorrow. De Ier heeft niet geslapen in de bus vanuit Parijs, maar staat klaarwakker voor het Hot Tot publiek. Was zijn eerste album Early in the Morning vooral luistermuziek, weet hij met de meer soulvolle Post Tropical ook best wat power in zijn songs te krijgen. Zijn zuivere stemgeluid tijdens doet nog steeds denken aan Bon Iver, maar James heeft al naam gemaakt voor zichzelf. De songs van het eerste album en de nieuwe singles 'Cavelier' en 'Red Dust' worden luid meegezongen. Op de laatste twee laat hij weer zien wat een geweldig geschoolde zanger is en laten de bezoekers elkaar het kippenvel zien.

Kid Karate
Met karakter win je niet veel. Kid Karate geeft alles voor interactie met het publiek en betrekt ze werkelijk bij alles, maar toch blijft het tamelijk rustig in Fuzzy Lop. Rustige bezoekers dan, want de noisy rock met veel synthesizers die Kid Karate brengt is eerder luid en wild dan rustig. Een paar aardige songs, maar weinig die ze onderscheiden van andere bands in het genre. Nog wat meer ervaring op doen en dan over een paar jaar terugkomen. De potentie is er.

DeWolff
Een schrok gaat door de tent heen als DeWolff aankondigt dat Luka vandaag 20 jaar is geworden. “Hij was toch 14?” zeggen de bezoekers die de band tijdens hun beginjaren mochten aanschouwen. Want ondanks dat de jongens nog steeds broekies zijn, spelen ze alweer 6 (!) jaar op het hoogste podium. Toen nog een verrassing, zulke jonge jongens die muziek rechtstreeks uit de jaren '70 spelen, met een orgel en harde drums en gitaarriffs. Was dit waar? De ervaring is inmiddels ingeslepen en de verrassing is weg. DeWolff speelt nog steeds kwaliteitsmuziek, maar het kunstje is inmiddels bekend. De tent is dan ook nogal leeg. Allemaal goede nummers verspreid over maar liefst 4 albums, maar weinig nummers die blijven hangen. Toch zet de band weer een strakke show neer met veel interactie met het publiek en de hoeveelheid energie die ze geven is ongeëvenaard. Dat verrassen komt wel weer, ze hebben nog jaren te gaan.

The Veils
Met een frontman als Finn Andrews heb je sowieso een act te pakken. Zijn emotionele zang, innig contact met het publiek, energieke podiumbeest en zijn verschijning met een vilten hoed, maken The Veils meteen al een act die je wilt zien. Met vier albums hebben ze een aardig repertoire van catchy folk-indie songs. De show die ze vandaag op Down The Rabbit Hole neerzetten is een vermakelijke, niet alleen door alle eerdergenoemde kenmerken van Finn, maar ook door de toegankelijkheid van de liedjes. Toch is er geen die echt blijft hangen, hoewel 'Birds' wel een opzwepend gevoel meegeeft die nog een hele tijd bij blijft.

123

FOTOGRAFIE:

Balthazar (Be) foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Balthazar (Be) foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Hallo Venray foto Down The Rabbit Hole - dag 2 La Chiva Gantiva foto Down The Rabbit Hole - dag 2 La Chiva Gantiva foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Parquet Courts foto Down The Rabbit Hole - dag 2 Parquet Courts foto Down The Rabbit Hole - dag 2 The Black Keys foto Down The Rabbit Hole - dag 2 The Black Keys foto Down The Rabbit Hole - dag 2
 
 
festival logo

NAKED SONG FESTIVAL 2014Niets meer dan het kale liedje; dat is de insteek van Naked Song Festival....

Graspop Metal Meetin 2014

GRASPOP METAL MEETING 2014 DAG 2 Ook op dag 2 waren we weer aanwezig op het hardste festival van de Benelux...