VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2014 dag 3

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole - dag 2 verslag

VERSLAG: Marleen de Roo  

12

Down The Rabbit Hole 2014 dag 3

Hozier
Zondag, een tent vol gelijkgestemden en er klinkt 'Amen'. Nee, we zijn niet bij een kerkdienst en de man op het podium is geen evangelist. Het is Hozier, een Ierse singer-songwirter, bekend van zijn nummer 'Take Me To Church'. En hoewel de titel en de eerdere omschrijving anders doet vermoeden, gaat Hozier's nummer niet over geloof, maar over hoe mensen homofoob kunnen zijn en niet de liefde zien. Take me to church is een metafoor voor de liefde bedrijven. Zijn muziek is overduidelijk beïnvloed door soul en blues. En door de liefde, seks, sensualiteit. Toch is er weinig seks op het podium, de zanger staat rustig op het podium met zijn haar in een slordig staartje. In tegenstelling tot Eurosonic lukt het Hozier nu wel om de noten in Take Me To Church te halen, maar echt makkelijk gaat het niet. Misschien heeft hij zijn eigen graf wel gegraven door hier zo'n divers en moeilijk nummer van te maken. In tegenstelling tot een van de laatste nummers, de cover van '1 Thing' van Amerie, waar hij opeens wel alle noten met gemak weet te zingen. Geschoold zingt hij laag en hoog, snel en langzaam, beheerst en wild. Iets minder gospel, meer zuiverheid en Hozier komt er zeker.

Warpaint
Hoewel Hot Tot maar voor een klein deel gevuld is, galmt het nog uren na over het Down The Rabbit Hole veld: Warpaint was top, je hebt wat gemist! En dat is waar. Warpaint speelt bijna letterlijk de sterren van de hemel. Met een tweede album – met de weinig originele naam Warpaint – op zak hebben ze inmiddels voldoende materiaal om een uur te spelen. De vier dames spelen een vreemde mix van R&B, indie en ambient, die vooral de meest ervaren muziekliefhebbers kan bekoren. En toch is het ontzettend toegankelijk, elk nummer is raak, catchy, mooi en bijzonder. Dat unieke geluid is iets waarin ze verschillen van hedendaagse andere bands. Natuurlijk helpt het ook mee dat ze met vier vrouwen zijn, ook al weinig voorkomend in de topcharts. Is Warpaint dan een band die hits gaat scoren? Waarschijnlijk niet, daarvoor is het allemaal net te uniek, maar ze zullen vandaag het konijnenhol verlaten met een hoop nieuwe fans.

The Naked and Famous
Over lege tenten gesproken. The Naked and Famous speelt tijdens de wedstrijd Nederland – Mexico. Voor de enkele niet-voetbalfans fijn dat er een topband op het podium staat. De set begint al vrij snel met de hitsingle 'Punching in a Dream'. Slim want op die manier kunnen ze meteen op wat extra voetbalgangers kan rekenen, terwijl op de achtergrond het Nederlands volkslied klinkt. Een aantal mensen vergeet spontaan de eerste 10 minuten van de wedstrijd. The Naked and Famous hebben eind vorig jaar het tweede album In Rolling Waves uitgebracht. Een stukje steviger dan de eerste plaat en daardoor zeer geschikt voor festivals. Maar de plaat lijkt niet echt een grote hit te hebben zoals 'Young Blood'. Het is allemaal net niet sterk genoeg, dat blijkt live ook maar weer. De rest van de set twijfelen de bezoekers tussen de strijd binnen op het podium en buiten de tent. Beiden zijn vermakelijk en spannend, maar niet goed genoeg. Misschien over twee jaar een herkansing voor de Nieuw-Zeelanders?

12

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

1234
Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Hozier foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Hozier foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3  foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3
 
1234
 
festival logo

FESTIVAL MUNDIAL 2014De zomer is er weer en dat moet gevierd worden. Alweer de 27e editie van het...

Graspop Metal Meetin 2014

GRASPOP METAL MEETING 2014 DAG 3 Ook op dag 3 waren we aanwezig op Graspop. Met een uniek optreden van het...