VERSLAG: Down The Rabbit Hole 2014 dag 3

Festivalinfo was aanwezig op Down the Rabbit Hole 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 41 foto's.

Naar het Down The Rabbit Hole - dag 2 verslag

VERSLAG: Marleen de Roo  

12

Down The Rabbit Hole 2014 dag 3

MGMT
De wedstrijd is gewonnen en in een winnaarsroes rennen de bezoekers naar de Hot Tot waar MGMT wacht tot iedereen aanwezig is. Nog geen 5 minuten na het fluitsignaal spelen ze de eerste noten voor een juichende en feestende tent. En zo wordt MGMT de afterparty waar iedereen naar verlangd. Een testosteron feest, een dansfestijn met opblaasdieren en palmbomen (hallo ex-lowlanders). Als ze dan ook vrij snel de hit 'Time To Pretend' inzetten is het gedaan met de rust. Halverwege zakt het dan toch wat in, maar als tegen het einde het langverwachte nummer 'Kids' komt, gaan de oranje-shirts weer de lucht in. Ondanks dat dit grote feest voor de neus van de Amerikaanse heren afspeelt, blijven zij de rust zelve. Ze blijven voor de schermen met LSDtrip-achtige beelden staan en bewegen amper. Bij hen draait het om de muziek, om de kwaliteit en elke noot is dan ook raak. Interactie is er niet, behalve de eerste opmerking: “Dus jullie hebben de wedstrijd gewonnen? Gefeliciteerd.” Juist dat maakt MGMT uniek in de psychedelische genre, de wens om te presteren om op het bijna abnormale af. Een bijzondere show die eindigt in een gelijkspel tussen publiek en band.

Foals
Voor de mensen die na MGMT naar huis gingen, was het een mooi einde, maar voor de mensen die bleven werd het alleen nog maar mooier. Foals was terecht een afsluiter van het festival, want zij waren het die de bezoekers van Down The Rabbit Hole aan het springen kregen. Zij waren het die een groot koor maakt van de groep Rabbits (liefkozende nieuwe naam voor bezoekers van het festival). Een lasershow, harde drums, goede songs, Foals lukt het om een set te spelen waar de bezoekers van genieten. Ook al is niet alles even zuiver of scherp, zelfs de mensen die nog liggen voor het tv-scherm kijken af en toe even op.

12

FOTOGRAFIE: Erik Knevelbaard  

1234
Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Admiral Freebee foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Hozier foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Hozier foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3 Warpaint foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3  foto Down The Rabbit Hole 2014 dag 3
 
1234
 
festival logo

FESTIVAL MUNDIAL 2014De zomer is er weer en dat moet gevierd worden. Alweer de 27e editie van het...

Graspop Metal Meetin 2014

GRASPOP METAL MEETING 2014 DAG 3 Ook op dag 3 waren we aanwezig op Graspop. Met een uniek optreden van het...