VERSLAG: Graspop Metal Meeting 2014 dag 3

Festivalinfo was aanwezig op Graspop Metal Meeting 2014 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 76 foto's.

Naar het Graspop Metal Meeting 2014 dag 2 verslag

VERSLAG: Bas van Poppel  

Zondag

Nadat Volbeat de zaterdag afsloot, ging Stahlzeit 's nachts tot half 3 door in de Metaldome met een show vol vuur, vuurwerk en dildo's. De hele nacht blijft het druk in de tent, zelfs voor de metal dj’s. Dronken belgen, exotische vrouwen en carnavaleske pakken; de hele nacht is het één groot feest.

Wanneer Powerman 5000 om half 12 's ochtends aftrapt is het dan ook niet heel druk. Het broertje van Rob Zombie tourt samen met hem door Europa heen en wint snel aan populariteit met optredens op grote festivals. De industrial metal is te plaatsen tussen Ministry en Rammstein, maar iets minder indrukwekkend dan deze grootheden.

Een band die wel veel indruk wekt is Crossfaith. Vanaf opener 'We Are The Future' tot afsluiter 'Omen' staat het veld voor deze Japanners op de Jupiler Stage zo vol dat het volledige looppad tussen Metaldome en festivalterrein wordt geblokkeerd. De combinatie tussen metalcore, edm en industrial is een overweldigend succes met het publiek dat uit haar dak gaat. Zo druk wordt het bij dit podium de rest van de dag niet meer.

Na Gloryhammer vorig jaar hun aller eerste show in een uitverkochte Little Devil in Tilburg gaf, bleef het qua live optredens stil in Nederland en België. Dat de vraag naar de heren groot is blijkt wel uit de Metaldome die vol staat bij aanvang. De band rond Alestorm frontman Christopher Bowes is een humoristisch project over ridders, eenhoorns en draken. Het publiek zingt luid mee van 'The Unicorn Invastion Of Dundee' tot aan 'Angus McFife' met de leuk aan elkaar geacteerde show van dit quintet.

Doom formatie Tiamat pakt het anders aan. Met stevige rocknummers als 'Vote For Love' en 'Gaia' en een technisch perfecte set weet de band een duistere intieme sfeer te creëren in de grote Marquee tent. Zoenende stelletjes en met gesloten ogen luisterende liefhebbers zijn vooraan in grote getallen te vinden.

Nog zo'n oudere formatie is het uit Florida afkomstige Death To All. De legende van Chuck Schuldiner leeft voort met de tourende tribute formatie die wordt aangevoerd door ex-leden van Death aangevuld met Max Phelps. Klassiekers als 'Crystal Mountain' en 'Pull The Plug' zullen nooit meer zo klinken als met Chuck, maar dichterbij dan dit gaat niets komen.

Headliner van Graspop Metal Meeting 2014 is Black Sabbath. De afgelopen jaren is Ozzy Osbourne hier solo te zien geweest, maar voor het eerst sinds 1998 staat ook Iommi weer op het Belgische podium. De band lijkt met het nieuwe album en een vervangende drummer herboren. Ozzy Osbourne is voor zijn doen erg goed bij stem en het gitaarwerk van Tony Iommi is grandioos. Aangevuld met een sterke lichtshow en beelden achter het podium zet de band een show van formaat neer. Tot ver achteraan staat het Graspop terrein vol: Een geslaagde afsluiter van deze editie van Graspop.

Het enige wat hierna resteert is een DJ afterparty met lichtshow door Diablo Radio onder leiding van de Vlaamse komiek Alex Agnew. Een uur lang aan elkaar gemixte metalhits van Rammstein tot Sepultura en van Slayer tot Arch Enemy. Een mooie afsluiter van een geslaagde vernieuwde editie van Graspop Metal Meeting. Tot volgend jaar bij de jubileum editie, 20 jaar Graspop!

FOTOGRAFIE: Tim van Veen  

1234567
Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Powerman 5000 foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 The Black Dahlia Murder foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 The Black Dahlia Murder foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 The Black Dahlia Murder foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 The Black Dahlia Murder foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 Crossfaith foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3 The Black Dahlia Murder foto Graspop Metal Meeting 2014 dag 3
 
1234567
 
festival logo

DOWN THE RABBIT HOLE 2014 DAG 3Down The Rabbit Hole is een van de nieuwste grote festivals en moet een...

festival logo

NAKED SONG FESTIVAL 2014 Niets meer dan het kale liedje; dat is de insteek van Naked Song Festival....