VERSLAG: Groezrock 2007

Festivalinfo was aanwezig op Groezrock 2007 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 31 foto's.

VERSLAG: Peter Henderix  

1234

Groezrock (zaterdag)

De hardcore-band Ignite gaf een strak optredens, met de betere nummers uit hun oeuvre. Ook de zanger toonde dat hij om zijn publiek gaf toen hij in het midden van het nummer ‘Sunday Bloody Sunday’ de muziek stopte omdat er iemand in de menigte onwel was geworden. Hoogtepunt was ongetwijfeld het gastoptreden van de zanger van Rise Against.

Jimmy Eat World bracht met zijn licht verteerbare rock een set vol nieuwe nummers en bekendere meezingers en gaf live hetzelfde gevoel en kwaliteit mee als op hun cd. Sterk optreden!

Hatebreed was in 2005 al een keertje te gast in Meerhout. Ook dit jaar waren ze opnieuw headliner van het hardere muziekgeweld. Met veel gejuich werd hun snoeiharde hardcore ontvangen en al snel ontaarde het optreden zoals twee jaar geleden in chaotische moshpits en agressieve uitbundigheid zoals dat met een headliner in dit genre wel vaker geldt.

Lostprophets mocht de We Rock Stage nog eenmaal op haar grondvesten doen daveren. De band blijft met zijn eigentijds geluid en mix van verschillende invloeden een zeer populair gegeven in muziekland. Dat ontaarde in een nokvolle tent. Frontman Ian Watkins kreeg het publiek zonder moeite mee, hoewel hij vaak wat op de achtergrond bleef zingen en springen. Met hun setlist grepen ze terug naar heel oude nummers uit hun oeuvre, waaronder ‘Shinobi Vs Ninja Dragon’ en ‘The Fake Sound Of Progress’, alsook hun grotere en recentere hits ‘Rooftops’ en Can’t Catch Tomorrow’.

1234

FOTOGRAFIE:

123
Aiden foto Groezrock 2007 Aiden foto Groezrock 2007 All-American Rejects foto Groezrock 2007 All-American Rejects foto Groezrock 2007 Caliban foto Groezrock 2007 Converge foto Groezrock 2007 Converge foto Groezrock 2007 Death By Stereo foto Groezrock 2007 Death By Stereo foto Groezrock 2007 Enter Shikari foto Groezrock 2007 Hatebreed foto Groezrock 2007 Ignite foto Groezrock 2007
 
123
 
festival logo

BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT 2007Ook dit jaar werden weer talloze bevrijdingsfestivals georganiseerd. Dit jaar...

festival logo

POWERFEST 2007 Zaterdag 21 April werd in de Melkweg te Amsterdam het Powerfest festival...