VERSLAG: Graspop Metal Meeting 2015

Festivalinfo was aanwezig op Graspop Metal Meeting 2015 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 172 foto's.

VERSLAG: Bas van Poppel  

1234

Zondag

Het uit Engeland afkomstige Winterfylleth staat voor de derde keer in vier jaar tijd op Graspop. In een dik half uur toont de band aan waarom, met sterke technische black metal zonder poespas. Een dik kwartier voor het geplande einde kondigt de band hun laatste nummer al aan, dat gelukkig de tijd vol maakte.

Evil Invaders speelt een lokale show; de heren komen uit de buurt en zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gegroeid. De Metal Dome staat afgeladen vol voor deze jonge Belgische thrashers. De band heeft dusdanig veel energie dat het grote festivalpodium te klein is voor ze. De enorme moshpit en de honderden headbangers zeggen genoeg: Evil Invaders is de band om in de gaten te houden.

Op het hoofdpodium staat Parkway Drive vakkundig het publiek uit te putten. De Australiërs zijn hard op weg om zich bij de grotere namen op metalgebied te voegen. Het zonnetje is op dag drie doorgebroken, er wordt gecrowdsurft op opblaasdolfijnen en de circle pit is groots.

In de Marquee lijkt Ensiferum te zijn herboren, de band klinkt frisser en feller dan ooit, al laten ze nog steeds achterwege om oud werk te spelen. Septic Flesh speelt daarentegen een fijne mix van oud en nieuw werk, en blaast krakers als 'Anubis' en 'Prometheus' keihard door de speakers.

Terror heeft een tijdelijk aangepaste line-up door rugproblemen van de zanger. De basgitarist heeft de zang over genomen, en doet dit erg sterk. Het veld staat vol, het publiek staat los. Muzikaal staat het als een huis, ondanks de ontbrekende 2e gitarist; deze heeft de basgitaar opgepakt.

Sinds 1998 heeft Within Temptation al zeven keer op het Belgische festival gestaan, nu wederom met een volledig nieuwe show. Het duurt echter lang tot de festivalweide echt los komt, pas tegen het einde bij nummer als 'Mother Earth' en 'Ice Queen' gaat de zon onder en is de volle show van de band goed zichtbaar.

De afscheidstour van Scorpions is voorbij maar hardrock is blijkbaar iets wat je niet zomaar aan de kant zet. Scorpions zet een grote show neer op het hoofdpodium, maar moet het nog steeds hebben van de bekendere hits. De bijzondere afsluiter is Faith No More, deze heren hebben dan geen keihare metalplaten gemaakt, maar de muziek past toch wel perfect op het einde van een festivalavond. En hoe vaak zie je artiesten volledig in het wit, met het podium volledig in het wit, bekleed met bloemen, op het podium? Een speciaal einde voor een speciaal festival, waarbij nog lang werd doorgefeest in de Metal Dome en het Classic Rock Cafe.

1234

FOTOGRAFIE: Frans LaHaye  

123456789101112131415
A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015 A Day To Remember foto Graspop Metal Meeting 2015  foto Graspop Metal Meeting 2015 Airbourne foto Graspop Metal Meeting 2015 Airbourne foto Graspop Metal Meeting 2015 Airbourne foto Graspop Metal Meeting 2015
 
123456789101112131415
 
festival logo

WE ARE ELECTRIC 2015Zon, strand en heel veel elektrische muziek. Eerste buiten editie We Are...

festival logo

VOLVO OCEAN RACE FESTIVAL 2015 Bekijk hier de foto's van Volvo Ocean Race Festival!