VERSLAG: Rock Werchter 2015

VERSLAG: Jasper Wognum  

1234

Dag 3

Die whisky kan ’s morgens meteen weer mee het terrein op voor Fidlar. Flauwe garage punk door natte tosties. Als hoogtepunt een matige cover van Weezer’s ‘Undone (The Sweater Song)’ door een kerel in Hawaii tenue. Hee wacht eens even, dat heb ik ook aan! Hier met die whisky.

Tadaa! Daar is Royal Blood weer. Het ziet er precies hetzelfde uit als donderdag en raad eens? Het klinkt ook precies hetzelfde. Het geeft je wel de tijd om de vreemde bas-gitaar combinatie te bestuderen. Gaandeweg ontwikkeld zich meer zin op het podium en daar verschijnt de fles Jack Daniels. Heel rock & roll, proost. De drummer brengt nog een leuke act door zich in het publiek te mengen en precies op tijd terug te sprinten. Er straalt beduidend meer plezier en kracht vanaf dan eerder dit weekend.

Uit het niets verscheen Hozier ten tonele. Zijn album was nog niet uit of hij had al een hit te pakken met ‘Take Me To Church’. De man heeft het goed voor elkaar. Zijn band bestaat voor het grootste deel uit vrouwen, met de zanger als grote leider in het midden. Andrew Hozier-Byrne leidt aan een probleem waar veel nieuwe artiesten met een hit aan leiden. Iedereen wacht op dat nummer. Je speelt eigenlijk de hele set voor niks. Ook de hopelijk grappig bedoelde cover-mashup van Ariane Grande’s ‘Problem’ en ‘Regulate’ van Warren G. Niet opzienbarend, wel degelijk.

Tip van de dag: ILoveMakonnen en Kid Ink kunt u gerust negeren op een festival. Hiphop gebracht door een rapper met een dj werkt vrijwel nooit live. Het worden doffe beats met onnodige dj fratsen en schreeuwerige, onverstaanbare egotripperij raps. Een band als The Roots vormt daarop een welkome uitzondering, maar deze acts zijn zonde van de tijd.

Dat is Lenny Kravitz niet, al zijn de meningen onder mijn matties verdeeld. Ja hij brengt weer die ellenlange versie van ‘Let Love Rule’ en je hebt het allemaal al eerder gezien. Toch vind ik hem een koning. Het rockt, swingt en funkt als een malle. Die hele sixties zetting en het rauwe randje zijn leuk en je krijgt de suggestie dat er daadwerkelijk muziek gemaakt wordt. Suggestie ja, want ook ik begin te twijfelen. Het duurt allemaal wel lang en nu begint elk nummer uitgerekt te raken.. Misschien is de rek er inderdaad wel uit.

Peper in die reet! De Jeugd Van Tegenwoordig breekt de tent af natuurlijk. Helemaal vooraan met een kilo of zestig op mijn nek (sorry als het minder is Hanneke!) springen we op de beats van de Bron. Dikke pret en groeten aan je tante. Ik hoor alleen maar Bas en dan bedoel ik dus niet Bas Bron. Een euvel waar dit weekend meer acts mee kampen. Keiharde bassen en wat ruis erop. Niet nodig lijkt me, of zet alles hard. Ik heb toch oordoppen in. Hoe dan ook, zoals gebruikelijk geen seconde serieus te nemen en ronduit hilarisch. ”Delhaize is van ons!” Hoe lang mag je jezelf eigenlijk jeugd noemen?

Voordat we zijn bijgekomen is The Prodigy alweer voorbij. Ook al zo jeugdig.

1234
 
festival logo

CONCERT AT SEA 2015Met Lenny Kravitz, Counting Crows, Racoon en Kensington beloofde Concert At...

Jera On Air 2015

JERA ON AIR 2015 - ZATERDAG Met een diversiteit aan punk/hardcore/metal bands was er voor ieder wat wils...