VERSLAG: Iceland Airwaves Festival 2007

Festivalinfo was aanwezig op Iceland Airwaves Festival 2007 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

12345

Laugardagur, tuttugu október 2007

Laugardagur, tuttugu október 2007

In zuidwest IJsland licht de bekende badplaats Bláa Lónið (Blue Lagoon) - een meer midden in een lavaveld met de temperatuur tussen de 36 en 62 graden Celsius - waar vandaag ook optredens zullen plaatsvinden; dit van de Fluokids en Detect. Het bad is één van de grootste toeristische trekpleisters van IJsland en de rust is er vandaag ver te zoeken. Ooit een polonesse gedaan in een zwembad? Ooit gestagedived in een zwembad? Ooit gecrowdsurfed in een zwembad? De mensen die er vandaag waren wel en zullen deze dag ongetwijfeld nooit meer vergeten.

In IJsland blijkt electro/dance-rock enorm populair en de bands Ultra Mega Technobandið Stefán en Steed Lord mogen voor ons dan onbekend zijn; de IJslandse bezoekers zingen elke zin luidkeels mee. Ook de mensen die voor het eerst kennis maken worden al snel overtuigd en bewegen fanatiek mee op de vele dansstukken. Een genre waar we zeker meer van gaan zien en horen, ook in Nederland.

Het debuut With Lasers van Rodrigo Gorky, Pedro D'Eyrot en Marina Ribatski sloeg enorm aan en de Braziliaanse groep Bonde do Rolê stond dit jaar al op Lowlands en Pukkelpop. Ook zijn ze vandaag te zien in Gaukurinn op IJsland Airwaves, dit alles terwijl ze pas twee jaar actief zijn. Het drietal maakt vrolijke funk carioca (Braziliaanse funk) met grappige teksten en act. Vanaf het begin krijgen ze het publiek aan het dansen en we zijn “het beste publiek ooit” volgens het trio. Helaas hebben ze niet veel speeltijd en willen graag langer doorgaan, maar de organisatie steekt er een stokje voor.

De post-punkgroep Bloc Party is niet alleen de headliner van vandaag, maar van het hele festival. De Londense groep wist met hun album ‘Silent Alarm’ zoveel los te maken dat ze na een zwakke opvolger nog steeds rechtovereind staan. De vierjarige band vult in Nederlands reeds de grootste zalen en festivals en ook hier hebben Kele Okereke en zijn mannen veel aandacht. De muziek geïnspireerd door The Cure en Joy Division slaat erg goed aan bij het IJslandse publiek. Naast nummers van de twee albums proberen ze ook een nieuw nummer en met deze blijken ze een nieuwe weg in te slaan. De gitaren worden vervangen door elektronische dreunen en het staat het viertal erg goed. De nieuwe sound zal veel nieuwe fans lokken en oude fans terugroepen.

12345

FOTOGRAFIE: Marcel Kamphuis  

12
 foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bloc Party foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bloc Party foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bonde Do Role foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bonde Do Role foto Iceland Airwaves Festival 2007
 
12
 
festival logo

METAL FEMALE VOICES FEST 2007Een jaarlijks georganiseerd festival voor metalbands met vrouwelijke een...

festival logo

PROGPOWER EUROPE 2007