VERSLAG: Iceland Airwaves Festival 2007

Festivalinfo was aanwezig op Iceland Airwaves Festival 2007 voor een verslag in woord en beeld. Bekijk hier de 24 foto's.

VERSLAG: Marcel Kamphuis  

12345

Fimmtudagur, átján október 2007

Fimmtudagur, átján október 2007

Het festival vindt plaats op zo’n vijfentwintig locaties in de binnenstad van Reykyavík. Kleine barretjes, muziekwinkels, maar ook echte theater –en concertzalen. Het hippe NASA is hier één van en wordt door iedereen getipt om als eerste een kijkje te gaan nemen. Vanavond staan in deze zaal Engelse bandjes als Slow Club, The Teenagers, Friendly Fires en Late Of The Pier te spelen. Niet alleen Nederland blijkt te vallen voor britpop, maar ook IJsland. Gelukkig herhalen de bands niet de bekende truc, maar voegen juist nieuwe elementen toe. Ooit een band een stofzuiger zien gebruiken als instrument?! De bands en zaal zijn voor vandaag zeker een hoogtepunt en kunnen allen zo door naar ons eigen London Calling,

De award voor mooiste zaal gaat naar het Listasafn Reykjavíkur-Hafnarhús, welke vroeger diende als een gevangenis, maar sinds een aantal jaar is omgetoverd naar een museum. Het Amerikaanse Grizly Bear sluit vandaag af in de zaal en kunnen het zelf niet geloven hier te mogen staan. “We zijn nog nooit in IJsland geweest en zijn van plan het hele festival mee te pakken.” De indie van de dame en heren slaat goed aan en komt erg goed tot zijn recht in deze rustige zaal.

De band The Bronx mag dan uit Californië komen, toch hebben ze zich vernoemd naar een plek in New-York. Onder deze naam maakt het viertal ouderwetse hardcore als Black Flag, Fear en Bad Brains. De vijfjarige band bracht vorig jaar een naamloos album uit en is nog steeds op tour rond deze. Vandaag staan ze in Gaukurinn en beginnen iets later dan afgesproken. Wanneer eenmaal begonnen gaan de voeten en vuisten in de lucht en laat iedereen zich nog even gaan voordat ze naar bed gaan.

12345

FOTOGRAFIE: Marcel Kamphuis  

12
 foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007  foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bloc Party foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bloc Party foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bonde Do Role foto Iceland Airwaves Festival 2007 Bonde Do Role foto Iceland Airwaves Festival 2007
 
12
 
festival logo

METAL FEMALE VOICES FEST 2007Een jaarlijks georganiseerd festival voor metalbands met vrouwelijke een...

festival logo

PROGPOWER EUROPE 2007