VERSLAG: Pukkelpop 2017 - Vrijdag

Naar het Pukkelpop 2017 - Donderdag verslag
Naar het Pukkelpop 2017 - Zaterdag verslag

VERSLAG: Jasper Wognum  

Feest met zo nu en dan een fikse bui

Onvermijdelijk hebben we het vanmorgen over het weer. Regen dreigt continu te vallen, maar op magische wijze drijven de meeste buien vlak langs het pukkelpopterrein. Vandaag is waarschijnlijk de minst spannende dag en mijn schema is akelig leeg. Laten we vrolijk verdwalen en hopen op een ontdekking.

Russ heeft geen beschrijving in het programma, maar de Marquee staat vol. Dat komt vooral door een hevige regenbui. Het blijkt rap van het moderne Amerikaanse soort. In België heeft men die beschrijving niet nodig, want iedereen zingt mee. Het is in ieder geval weer droog aan het worden.

De Petit Bazar heeft dit jaar een Hollands thema. Radio Topkaas is voor de gelegenheid omgedoopt in Radio Veronikaas. Bij de ingang wordt iedere Nederlander overdreven onthaald. Er zijn hakkende reefteefjes en een grote kroketmuur. Zelfs Cora van Mora is gestrikt om foto’s mee te nemen. Belgische humor waar wij als Hollanders met zelfspot smakelijk om kunnen lachen.

Opnieuw dwingt de regen ons een tent binnen. De Lift deze keer. The Amazons maken hier hun opwachting. Lekker rechttoe rechtaan rocken. Jammer alleen dat veel mensen elders dekking hebben gezocht, want de tent had best iets voller mogen zijn.

Na geweldig Koreaans eten in het food wood is het weer opgeknapt voor Halsey. Haar band is op een hoog podium achter haar geplaatst. Zelf rent ze heen en weer terwijl ze haar popliedjes vertolkt in haar knalrode camouflagebroek. Opzienbarend? Welnee. Sympathiek wel.

London Grammar is ook een beetje een vreemde eend op de grote mainstage. De intieme sfeer van hun muziek is waarschijnlijk makkelijker te creëren in een tent. De knappe blonde zangeres steelt echter al snel de harten op het veld. Reden genoeg om het optreden helemaal af te kijken.

In de marque komen we Elbow weer eens tegen. Altijd goed en vertrouwd. Vanavond brengen de heren een greatest hits set. De meningen in onze groep zijn sterk gepolariseerd. Ik ben fan, maar anderen vinden het waardeloos. Het is een compact en steengoed optreden. Voor de anderen staat Richie Hawtin in de Dance Hall.

Nicolas Jaar maakt een elektronische cocktail uit van alles en nog wat. Hij is daarom niet in het dancegedeelte geplaatst, maar in de Marquee. Mensen lijken niet zo goed te weten wat ze ermee aanmoeten, waardoor er veel doorloop ontstaat in de tent. Vanwege de moeilijkheidsgraad is dat te begrijpen.

Na Nicolas Jaar raken we van het padje af. Dat wil zeggen, we drinken nog meer bier en cocktails en dansen en springen hier en daar om uiteindelijk te constateren dat het al 4 uur ’s nachts is en alles op pukkelpop gaat sluiten. Gelukkig kunnen we de weg terug nog vinden.

FOTOGRAFIE: Tineke Klamer  

123  
 foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag  foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag Perfume Genius foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag Perfume Genius foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag Perfume Genius foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag  foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag  foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag  foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag  foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag The Flaming Lips foto Pukkelpop 2017 - Vrijdag
 
123  
 
festival logo

LOWLANDS 2017 - VRIJDAGDe eerste dag van Lowlands 2017 gaat gepaard met regen en fijne muziek. Hoe...

Pukkelpop

PUKKELPOP 2017 - DONDERDAG Festivalinfo doet verslag vanaf Pukkelpop. Bekijk hier de foto's van de...