Korps Commando Troepen: Rambo voorbij

Commando
Korps Commando Troepen: Rambo voorbij
Door RobZ op 08 augustus 2014 - 11:28 1 Vier jaar geleden vloog hij nog levensgroot over het scherm op Lowlands in de film The Expendables: Sylvester Stallone. Een eindbaas, of hij nu Rocky of Rambo is. Zeker laatstgenoemde, waarin hij als ex-commando een vriend uit de oorlog zoekt, is natuurlijk een absolute classic. Alleen al vanwege zijn epische verschijning.

De tijd staat echter niet stil. Commando’s zijn allang niet meer alleen spierbonken die alles en iedereen aankunnen. Het gaat tegenwoordig meer om de herseninhoud, dan om de grootte van spierballen en wapens. De juiste keuzes maken op het juiste moment, daar draait het om. Hierbij zijn informatie en informatie-technologie het belangrijkste wapen. Drones, infrarood-camera's, satellietbeelden en allerhande communicatie-apperatuur worden een stuk vaker ingezet dan brute kracht.

In een fractie van een seconde moet met behulp van deze informatie de juiste keuze gemaakt worden. En dan hebben we het niet over de keuze om dat ene bandje toch maar te skippen voor wat eten. Niet over de keuze om op de eerste dag van het festival niet te vroeg te pieken. Het zijn afwegingen die het verschil tussen leven en dood kunnen betekenen. Het verschil tussen veiligheid en onrust.

Om je te laten zien hoe het anno 2014 is om een sterke - zowel fysiek als mentaal - commando te zijn, heeft de KCT (Korps Commando Troepen) een serie gemaakt waarin een kijkje onder de baret gegeven wordt.


Dit soort nieuws elke week in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



dutch valley1

DUTCH VALLEY FESTIVAL IS UITVERKOCHTDe festivalorganisatie van Dutch Valley laat weten dat het festival...

Lowlands6

LOWLANDS LAAT EDM LINKS LIGGEN Lowlands wil geen EDM op het festival. Dat vertelt directeur Eric van...

REACTIES

geen avatar
do 21 aug 2014 00:19

Boemba Wat is dit nu weer voor onzinnige legerpropaganda?

 0

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.