ARTIEST: For I Am King

Uit: Amsterdam - Nederland

De uniciteit van For I Am King laat zich het beste omschrijven door de introductie van de nieuwe I-factor, een 3.0-variant van de alom begeerde X-factor. De I is de negende letter uit het moderne Latijnse alfabet; in de wiskunde het imaginaire deel van een complex getal (i² = -1) maar ook het symbool voor de eenheidsmatrix en de aanduiding voor het gesloten eenheidsinterval [0,1]. Scheikundig staat de letter voor het chemisch element jodium dat behoort tot de groep van de halogenen die op hun beurt weer gemakkelijk zouten met veel metalen. Daarnaast is I het symbool voor elektrische stroom en staat het in afkortingen voor ‘internationaal’.

Bij For I Am King zit die I-factor (behalve in de bandnaam) in de combinatie van de muziek (moderne, complexe, furieuze maar altijd catchy metal met hypnotiserende melodieen, aangevuld met de unieke meervoudige zang van frontvrouw-blikvanger Alma Alizadeh); in de zowel persoonlijke als maatschappelijk geengageerde songteksten; in de uitstraling (artwork, foto’s, video’s) maar vooral ook in de live-shows die dezelfde energie genereren als een atoomsplitsing -en die steevast een explosieve mix van adrenaline, dopamine en endorfine opwekken bij hun toeschouwers.

OUDE OPTREDENS VAN For I Am King

Beijk alle oude (70) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS VAN For I Am King

OUDE OPTREDENS VAN For I Am King

Beijk alle oude (70) oude optredens

FOTO'S VAN For I Am King

Foto For I Am King te VUUR - 06/04 - Doornroosje Foto For I Am King te Into The Grave 2019, Vrijdag Foto For I Am King te Jera On Air 2016 - Vrijdag Foto For I Am King te FortaRock 2018 Zaterdag Foto For I Am King te Jera On Air 2019 - Vrijdag Foto For I Am King te Eurosonic Noorderslag 2019 - Zaterdag
 
Bekijk alle 31 foto's van For I Am King

For I Am King NIEUWS

Al het For I Am King nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: