ARTIEST: For I Am King

Uit: Amsterdam - Nederland

De uniciteit van For I Am King laat zich het beste omschrijven door de introductie van de nieuwe I-factor, een 3.0-variant van de alom begeerde X-factor. De I is de negende letter uit het moderne Latijnse alfabet; in de wiskunde het imaginaire deel van een complex getal (i² = -1) maar ook het symbool voor de eenheidsmatrix en de aanduiding voor het gesloten eenheidsinterval [0,1]. Scheikundig staat de letter voor het chemisch element jodium dat behoort tot de groep van de halogenen die op hun beurt weer gemakkelijk zouten met veel metalen. Daarnaast is I het symbool voor elektrische stroom en staat het in afkortingen voor ‘internationaal’.

Bij For I Am King zit die I-factor (behalve in de bandnaam) in de combinatie van de muziek (moderne, complexe, furieuze maar altijd catchy metal met hypnotiserende melodieen, aangevuld met de unieke meervoudige zang van frontvrouw-blikvanger Alma Alizadeh); in de zowel persoonlijke als maatschappelijk geengageerde songteksten; in de uitstraling (artwork, foto’s, video’s) maar vooral ook in de live-shows die dezelfde energie genereren als een atoomsplitsing -en die steevast een explosieve mix van adrenaline, dopamine en endorfine opwekken bij hun toeschouwers.

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (64) oude optredens

KOMENDE OPTREDENS

OUDE OPTREDENS

Beijk alle oude (64) oude optredens

FOTO'S VAN For I Am King

Foto For I Am King te FortaRock 2018 Zaterdag Foto For I Am King te Eurosonic Noorderslag 2019 - Zaterdag Foto For I Am King te Epic Metal Fest 2016 Foto For I Am King te Eurosonic Noorderslag 2019 - Zaterdag Foto For I Am King te Jera On Air 2016 - Vrijdag Foto For I Am King te Epic Metal Fest 2016
 
Bekijk alle 21 foto's van For I Am King

For I Am King NIEUWS

Al het For I Am King nieuws

CD-RECENSIES

IN HET FAVORIETEN LIJSTJE VAN

In het wil graag live zien lijstje van

Live gezien door: