LLowlab voor de tweede keer op Lowlands

Door HarmG op 13 juli 2011 - 14:46 1 Technologiestichting STW en haar partners presenteren dit jaar op Lowlands wegens groot succes voor de tweede keer LLowlab: een drijvend platform in Lake Lowlands dat geheel in het teken staat van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetenschap, techniek en duurzaamheid.

De eilanden van LLowlab zijn dit jaar te bereiken via de Highway of the Future, een duurzame drijvende snelweg die de verschillende eilanden aan elkaar verbindt. Op het Future Vinex Island kunnen bezoekers ervaren hoe we over niet al te lange tijd wonen: drijvend, in een wondere wereld van poep, algen en limonade. Op het LLow Energy Island kan het publiek zelf met robotarmen een fusiereactor in elkaar zetten, ontdekken wat nanotechnologie betekent voor de toekomst van het autorijden of zich laten verrassen door de intelligentie van glas en straatverlichting.

Op de Future Food Garden kan de Lowlander misschien wel de belangrijkste stap nemen in zijn of haar leven. Gezond eten krijgt hier een nieuwe dimensie, doordat bezoekers zien hoe (on)gezond hun eetpatroon is voor de aarde en welke Foodprint ze hiermee achterlaten. Ten slotte kan er op de Cradle (het best bezochte eiland vorig jaar) duurzaam gelounged worden.

Natuurlijk is er nog veel meer te doen op Lowlands dit jaar, want ook het muzikale programma kent al heel wat artiesten. Check hier al onze Lowlands 2011 informatie.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Kensingtonnews

NIEUWE THE DRUMS, KENSINGTON EN MEER IN FRONTSTAGE...Hoppa, we zitten er alweer klaar voor: een nieuwe aflevering van Frontstage...

Zwarte Cross3

KLEINE WIJZIGING METALWEIDE ZWARTE CROSS Er is een kleine wijziging in het programma in de Metalweide op de vrijdag...

REACTIES

Avatar noname
wo 13 jul 2011 15:11

noname Leuk.. nu weer wat muziek namen, want het is al over 6 weken :s

 1
Avatar jopkop
wo 13 jul 2011 17:17

jopkop morgen 30+ namen. beetje bijblijven!

 0
Avatar timovski88
wo 13 jul 2011 17:33

timovski88 Nice, ik hoop op een paar leuke namen :)

 0
Avatar Rudie_
wo 13 jul 2011 22:12

Rudie_ Ik vind die variatie op Lowlands juist wel vet. Vorig jaar was ik ook benieuwd naar dat LLowlab maar helaas geen tijd voor gehad ivm met het muziekprogramma.

 0
Avatar FutureLine
wo 13 jul 2011 23:33

FutureLine eigenlijk helemaal niet echt opgemerkt vorig jaar.

 0
Avatar merelmelomania
wo 13 jul 2011 23:41

merelmelomania Ik ben vorig jaar wel even wezen kijken bij het llowlab en het was zeker het kijken waard! Iedereen die het vorig jaar gemist heeft kan ik aanraden dit jaar toch wel een kijkje te nemen.

 0
Avatar tobyhazenberg
do 14 jul 2011 13:39

tobyhazenberg @jopkop, hoe laat komen die namen?

 -1

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.