Festivalinfo Mashups: Zwarte Cross, Dour en meer

Door KenStash op 21 juli 2011 - 16:59 1 Ondanks het tegenvallende weer was er afgelopen week (11/7 - 17/7) weer genoeg te doen op de festivalweide. Van het grootste (boeren)festival van Nederland tot aan een zwarte masse in Keulen. Dat spreekt zich uit in onze -inmiddels- bekende en geliefde Mashup. Voor een ieder die nog niet weet wat dat is: Een mix van YouTube-filmpjes, Flickr-foto's en Tweets. Hoewel wij op Festivalinfo van bijna elk festival (en concert) een Mashup maken, konden we het niet laten om je onze favorieten door te spelen. Het nagenieten kan beginnen! Klik op de naam van het festival om de Festivalinfo Mashup te bekijken.

Zwarte Cross 2011
Het weer was niet altijd even lekker, maar als er een festival is dat het succes steeds verder weet uit te breiden, dan is dat wel de Zwarte Cross. Ooit begonnen als een brommerpicknick in de Achterhoek in 1997, tegenwoordig het grootste betaalde en uitverkochte festival van Nederland. Daarbij vergeten we natuurlijk ook Tante Rikie
niet, de festivaldirectrice wiens gezicht -op t-shirts, vlaggen en andere merchandising- nog vaker te zien is dan de borden van biersponsor Grolsch.

Festivalinfo was ook aanwezig met een sfeerfotograaf. De foto's van de eerste dag kun je hier vinden. De foto's van de tweede festivaldag bekijk je hier en aansluitend de laatste dag die je hier kunt vinden.

Dour Festival 2011
In het Waalse Dour vond dit jaar weer het grootse Dour Festival plaats. Niet alleen bekend om de indrukwekkende line-up, maar des te meer (berucht) om de sanitaire voorzieningen. Maar goed, als we billen willen poetsen met toiletpapier van dons, dan boeken we wel een kamer in het Hilton. Met andere woorden: Dour was weer een sfeervol feest. De Festivalinfo Mashup bewijst dat des te meer.

Amphi Fest 2011
Volgende week kleurt Utrecht weer zwart tijdens Summer Darkness. Afgelopen weekend was het eerst de beurt aan Keulen om te bewijzen dat de gothscene nog lang niet dood is. Duizenden liefhebbers van rock, noize, industrial en EBM togen af naar Keulen om twee dagen lang deel uit te maken van de 'Schwarzen Szene'. Festivalinfo was ook aanwezig met een sfeerfotograaf. De foto's van de eerste dag kun je hier vinden. De foto's van de tweede en tevens laatste festivaldag vind je hier. Uiteraard is Festivalinfo dit jaar ook weer aanwezig op Summer Darkness. Bezoek onze website na afloop van het festival om te kijken of je bent gekiekt door onze sfeerfotograaf of om een uitgebreid verslag te lezen van Summer Darkness.

Natuurlijk biedt de Festivalinfo Mashup nog veel meer dan enkel Zwarte Cross, Dour en Amphi Festival. Hieronder een overzicht van andere leuke Mashups van afgelopen week:

10 Days Off
All is One Ruigoord Weekend
Bang Your Head
Free Festival - The Harder Styles
Free Festival - The Original
iTunes Festival Londen
Melt! Festival
MetalCamp
Rock Herk
Vrij Festival

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



converse11

GEZOCHT: DRIE LOWLANDS 2011 FESTIVALREPORTERSHeb jij altijd al eens reporter willen zijn? En dan ook nog eens op 's lands...

TodaysArt2011news1

BO MARLEY EN MEER VOOR TODAYSART De organisatie van TodaysArt 2011 maakt vandaag bekend dat Bo Marley, Chloe,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.