Nieuwtjes: o.a. Beschaving, IJsselpop, Bazar Curieux, Music In My Head, Crossing Border

Door Yeahroen op 15 juli 2005 - 17:31 1 Festival De Beschaving vindt middenin augustus plaats in Utrecht. Ze hebben er 10 miljoen grassprieten, 6 podia en 52 acts in de aanbieding. Er waren al flink wat interessante namen bekend. Hieraan zijn o.a. De Gemene Mixmeesters, Andre Manuel, Three Imaginary Boys, Phinx, Changing Soundscapes, Mondo Leone, Ingmar Heytze en Boskoe toegevoegd.

Het Vlaamse Krakrock (9 september in Avelgem) weet ook watskeburt en importeert De Jeugd van Tegenwoordig uit Amsterdam. Ze zijn daar te zien met o.a. Boban Markovic Orkestar, Buscemi, Dreadzone, de Far West Crew.

Het duurt nog even, maar 17 september wordt voor de achtste keer het Ijsselpop Festival gehouden in IJsselstein (Utrecht). Recentelijk werd ook van Ijsselpop de programmering bekendgemaakt. Onder andere The Apers, 2nd Place Driver, Suspension Of Disbelieve, Luie Hond en Engage zijn hier te zien.

Dezelfde dag als IJsselpop vindt ook Bazar Curieux plaats (georganiseerd door de organisatie van Motel Mozaïque). Aan het programma van dit ééndaagse festivaldat gehouden wordt in de Rotterdamse Nighttown zijn 4 namen toegevoegd; het gaat om: The Go! Team, José González, Hanne Hukkelberg en Syd Matters. Meer over Bazar Curieux


Nog wat later dit jaar, op een datum dat alle festivals al lang en breed weer indoor georganiseerd worden (11 en 12 november) komt Tracy Bonham naar The Music In My Head. Dit is de tweede bekendgemaakte naam, na het nieuws van vorige week dat The Frames hier spelen.

De week na 'TMIMH' is het weer tijd voor het grensoverschrijdende Crossing Border. Het zal nog wel even duren voordat het Crossing Border programma compleet is, het begin is er echter al: Van der Graaf Generator zal er namelijk te zien zijn. Verder is er op dit moment nog niets omtrent de programmering bekend.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Zuid bij Zuidwest festival

NIEUW SHOWCASE FESTIVAL ZUID BIJ ZUIDWESTOp zondag 25 september staat Tilburg geheel in het teken van spannende, voor...

Pukkelpop 2004 (trein)

PUKKELPOP KOMT MET NIEUWE NAMEN Er zijn weer wat nieuwe namen voor Pukkelpop erbij gekomen. Ook op Pukkelpop...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.