Wat betaal je per artiest op een festival?

Sfeer Rook Handjes in de lucht Mysteryland 2017
Wat betaal je per artiest op een festival?
Door GraciaVisscher op 04 juni 2018 - 15:49 1 Met de festivalzomer in de startblokken kunnen we niet wachten om onze favoriete artiesten te checken op de Europese festival velden. Met elk weekend meerdere festivals in onze agenda is Nederland een echt festivalland te noemen, maar door heel Europa zijn goede festivals te vinden. Maar hoeveel verschillen festivals in prijzen en hoeveel betaal je per artiest op je favoriete festival? ShopAlike zocht het uit en maakte een selectie van 22 Europese festivals en gekeken wie je de meeste artiesten voor je geld bieden!

De landen met de goedkoopste festival in de selectie zijn Tsjechië en Roemenië. Zo betaal je voor een kaartje voor het Tsjechische Rock for People slechts 68,25, waar 200 artiesten voor geboekt worden. Het duurste festival is te vinden in Italië, namelijk I-Days. Daar betaal je 120,- voor 21 artiesten.

Hoe doen populaire festivals in Nederland en België het? Pinkpop is flink in het rood te vinden! Daar betaal je 220,- voor 57 artiesten, waar natuurlijk grote acts als Bruno Mars en Foo Fighters bij zitten. Het Belgische Tomorrowland komt goed uit het onderzoek! Het festival hanteert een ticketprijs van 281,- voor ruim 424 (!) artiesten.

Ook populaire festivals onder Nederlanders als Sziget en Roskilde Festival scoren redelijk. Sziget boekte 335 artiesten, verdeeld over 7 dagen, terwijl bezoekers 325,- betaalde. Het Deense Roskilde Festival rekent 282,- voor 176 artiesten. Klik op onderstaande graphic voor een overzicht van alle onderzochte festivals. Waar ben jij deze zomer te vinden?



Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



blues

DATUM EN LINE-UP VAN NEW BLUES FESTIVAL IN ASSEN BEKENDDit jaar vindt het New Blues Festival plaats op zaterdag 8 september in De...

Rock Am Ring news

ROCK AM RING KONDIGT 2019 EDITIE AAN Rock Am Ring is pas net voorbij en nu al zijn er plannen voor volgend jaar....

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.