5 tips & tricks voor de festivalcamping

Parasol
5 tips & tricks voor de festivalcamping
Door op 1Tickets besteld? Check! Klaar voor de festivalcamping? Hmm... De eerste keer op een festivalcamping is altijd even wennen. Je komt erachter dat je de helft bent vergeten en dat wat je mee hebt te waardevol is voor deze partyarena. Of je nu naar de camping van Lowlands gaat of naar die van de Zwarte Cross. Met deze tips en tricks ga je goed voorbereid op pad.

1 – Lekker koel drankje
Het is niet alleen feesten op het festival zelf, ook op de festivalcamping is het erg gezellig. Van chillen voor de tent tot aan de gekste spelletjes doen met de buren. Een lekker koel drankje mag dan niet ontbreken. Zorg ervoor dat het drinken dat je meeneemt daarom goed gekoeld is. Een tip voor de dagen hierna: wikkel je drinken in koude natte doeken. Dit koelt het inmiddels opgewarmde drinken weer wat af.

2 – Schaduw pakken
De meeste festivals vinden plaats in de zomer. Als de hele dag de zon schijnt, is schaduw geen overbodige luxe. Plaats daarom een partytent of een parasol voor je tent voor de nodige bescherming. Smeer jezelf uiteraard ook in met zonnebrand om niet te verbranden. Een verbrande huid is geen pretje op een zonovergoten festival.

3 – Vroeg uit de veren
Je kunt er natuurlijk voor kiezen om tijdens een meerdaags festival niet te douchen. Voor diegene die dit liever wel willen, betekent dit vroeg uit de veren. Na 8.00 uur stuit je namelijk op een gigantische rij voor de douches. Dus zet je wekker om 7.00 uur en spoel die kater weg onder een frisse douche. Of spring juist midden in de middag eronder, ook dan is het niet druk. Of de douches dan nog helemaal fris en fruitig zijn is wel de vraag.

4 – Vergeet je powerbank niet
Stroom is een schaars iets op een festivalcamping. Wil je je mobieltje af en toe opladen? Dan is een powerbank een goede oplossing. Laad hem thuis goed op. Zo kun je meerdere keren de batterij van je mobiel een boost geven.

5 – Geniet ervan
De laatste tip spreekt voor zichzelf. Ga lekker genieten van je tijd op het festival. Maak kennis met nieuwe artiesten, proef het diverse festivalfood en geniet van de geweldige festivalsfeer. Zowel op het festival zelf als op de camping!EO news

AHOY ROTTERDAM NIEUWE LOCATIE EO-JONGERENDAGDe afgelopen jaren was het Gelredome te Arnhem de locatie voor een van de...

Stille Nacht

FESTIVAL STILLE NACHT 2018 VERHUIST NAAR MAASSILO Het Rotterdamse Festival Stille Nacht komt terug in december. Americana,...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.