Hoe zorg je voor een constant volle batterij van je smartphone op een festival?

Sfeer smartphone LL2015
Hoe zorg je voor een constant volle batterij van je smartphone op een festival?
Door sjoertb op 16 juni 2019 - 10:42 1 De batterijen van je smartphone zijn altijd sneller leeg dan je denkt. Zeker als je je telefoon intensief gebruikt. En niet bereikbaar zijn wil tegenwoordig bijna niemand meer. En het is ook niet handig. Als jij en je vrienden elkaar kwijtraken op het festivalterrein dan is even bellen met de vraag ‘war ben je’ toch wel erg handig. En als er iets vervelends gebeurt of iemand medische hulp nodig heeft is het helemaal essentieel dat je de hulpdiensten kunt bereiken. Zorg dus voor een volle batterijen en opladers. Maar hoe doe je dat als je geen stopcontact in de buurt hebt?

De powerbank is een handig hulpmiddel
Een essentieel onderdeel van je ‘festival uitrusting’ is een powerbank. Dit is een handige mobiele batterij waarmee je je smartphone of tablet op kunt laden. Je kunt de powerbank direct aansluiten op je smartphone en zo eventueel zelfs tijdens het gebruik de batterij bijladen. Houd er wel rekening mee dat ook een powerbank uiteraard leeg kan raken. Om hem op te laden heb je een laptop, computer of een stopcontact nodig. Zorg ervoor dat je de juiste aansluitsnoertjes bij je hebt zodat je niet denkt extra ‘power’ bij je te hebben en die dan niet te kunnen gebruiken. Als je tijdens een festival in een hotel slaapt is er meestal wel een stopcontact waar je je smartphone of powerbank op kunt laden. Een handig verloopstekkertje waarmee je twee apparaten tegelijk op 1 stopcontact kunt aansluiten is dan overigens ook wel handig.

Als je in je tentje slaapt dan heb je meestal geen stroompunt bij de hand. Soms is er een centraal punt waar je smartphones en dergelijke kunt opladen. Maak hier alleen gebruik van als er toezicht is om diefstal te voorkomen. Je kunt natuurlijk altijd meerdere powerbanks meenemen, zolang je ze niet gebruikt blijft de energie wel een paar dagen behouden. Op die manier ben je niet afhankelijk van anderen voor het opladen van je smartphone.

Extra batterijen meenemen
Moderne smartphones hebben doorgaans een batterij die je niet zelf kunt vervangen. Het heeft dan niet zo veel zin om een reservebatterij mee te nemen. Alleen heel oude smartphones hebben een batterij die te verwisselen is zonder dat je grondige kennis nodig hebt van smartphones. Maar je kunt natuurlijk wel extra batterijen meenemen voor andere dingen die je meeneemt naar een festival. Denk daarbij aan een zaklamp, die erg handig kan zijn als je op een camping overnacht. Daar is het 's nachts soms aardedonker en dan is het zaklampje in je smartphone lang niet altijd voldoende. Ook een reiswekker werkt op een batterij, ook dit is handig om mee te nemen voor het geval je smartphone kuren krijgt en niet meer werkt zodat je in ieder geval nog kunt zien hoe laat het is.

Houd er rekening mee dat je batterij sneller leeg is
Bij ‘normaal’ smartphone gebruik doe je meestal wel een dag me je batterij. Maar als je op een festival bent en je bent voortdurend foto’s en video’s aan het maken dan kan het soms erg hard gaan met de power. En het is natuurlijk balen als je batterij leeg is net op het moment dat één van je favoriete artiesten op het podium staat en jij daar geen beelden van kunt maken. Stop dus altijd een powerbank in je rugzak als je naar het festivalterrein gaat. Zo kun je je smartphone tijdig ‘aan de zuurstof’ hangen als het batterijniveau onder de 10% belandt en je de melding ‘batterij bijna leeg’ in beeld krijgt. Je kunt overigens het batterijgebruik wel wat sparen door bepaalde functies uit te zetten. Zoals het op de achtergrond verversen van Facebook.

Nooit meer belangrijk festivalnieuws missen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Sevn Alias

SEVN ALIAS, SNELLE EN MEER TIJDENS HIPHOP-FESTIVAL...Van 9 tot en met 11 augustus vindt in Heerlen het hiphop-festival The...

Amartey

PROGRAMMA ROTTERDAMS FESTIVAL POW! WOW! COMPLEET MET... De laatste namen van Pow! Wow! zijn vandaag bekendgemaakt. Op het Rotterdamse...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.