Lowlands is op zoek naar onderzoeksvoorstellen voor Lowlands Science

Lowlands Science
Lowlands is op zoek naar onderzoeksvoorstelle- n voor Lowlands Science
Door Cartman91 op 12 februari 2020 - 12:33 1 Studiebollen kunnen hun hersenen weer laten kraken voor Lowlands Science. Het Flevolandse festival is namelijk op zoek naar voorstellen voor een studie die tijdens het festival op het bezoekende publiek losgelaten kan worden aan de hand van experimenten. Alle wetenschappers, universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstituten kunnen een onderzoeksvoorstel indienen, mits deze aan het kwaliteitsniveau en (financiële) haalbaarheid voldoet. Verder moet alle verkregen informatie uitsluitend geanonimiseerd gebruikt worden voor wetenschappelijk onderzoek.

In het verleden hebben onder meer RadboudUMC Nijmegen, Imec Nederland, Hogeschool Rotterdam, Erasmus MC, Tilburg University, Radboud Universiteit, Universiteit Utrecht, Rijksuniversiteit Groningen, Universiteit Leiden en Universiteit van Amsterdam onderzoeken uitgevoerd tijdens het festival. Tijdens deze onderzoeken werd onder meer uitgezocht of mensen hun relatiestatus onthullen als ze in gesprek zijn met een (aantrekkelijke) gesprekspartner en bekeken onderzoekers of een reanimatie-training in virtual reality effectiever is dan een training met een instructeur. Ook werden de urinesamples van Lowlanders onderzocht om te bekijken in welke mate er restproducten van farmaceutische middelen terechtkomen in herwonnen struviet. Daarnaast werd in voorgaande jaren o.a. de aanwezigheid van het ‘adventure gen’ onderzocht bij Lowlanders. Ook konden festivalgangers DNA afstaan om zo de ultieme liefdesmatch te vinden op basis van hun genetisch materiaal. Een ander, leuk experiment was het ‘ouderdomspak’ wat bezoekers aan konden trekken, om zo te voelen hoe het is om te leven met slecht zicht, stijve gewrichten en trillende handen, om zo meer bewustzijn onder jongeren te creëren voor ouderdomsgebreken.

Geïnteresseerd om een onderzoeksvoorstel in te dienen? In dit PDF-document kan je lezen waar het voorstel allemaal aan moet voldoen. Een voorstel kan je tot 25 maart indienen naar [email protected].

Lowlands wordt gehouden van 21 t/m 23 augustus in Biddinghuizen. Op het programma staan onder meer The Chemical Brothers, Bring Me The Horizon, Die Antwoord, Foals, Typhoon, Michael Kiwanuka en Tash Sultana. Het festival was binnen vijf uur al helemaal uitverkocht.

Ga je net zo hard op festivals als wij?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



WOO HAH! 2020 logo

WOO HAH! MAAKT PLAYBOI CARTI HEADLINER VAN DE VRIJDAG WOO HAH! heeft zojuist een nieuwe headliner bekend gemaakt. Playboi Carti zal...

Basement Jaxx

NIEUWE NAMEN DAUWPOP O.A. BASEMENT JAXX, EEFJE DE... Zojuist zijn er nieuwe namen bekendgemaakt voor Dauwpop . Het festival is te...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.