Belgische overheid geeft duidelijkheid: geen Dour en Reggae Geel, maar wel Pukkelpop en Tomorrowland dit jaar

Pukkelpop 2009
Belgische overheid geeft duidelijkheid: geen Dour en Reggae Geel, maar wel Pukkelpop en...
Door RobZ op 12 mei 2021 - 16:22 1 Goed nieuws voor festivalliefhebbers in België. De Belgische overheid liet gisteren weten hoe het de huidige coronamaatregelen denkt te versoepelen. Vanaf 9 juni moet de Belgische Horeca weer open. Vanaf half augustus moeten er vervolgens weer grootschalige festivals mogelijk zijn. De Belgische overheid verwacht wel dat er voor toegang een bewijs van vaccinatie of een negatieve PCR-test nodig is. In België heet zo'n toegangsbewijs in cobinatie met bewijs van vaccinatie of negatieve test een Covid Safe Ticket. Het is nog twijfelachtig of de grote Belgische festivals op volle capaciteit plaats kunnen vinden. Mogelijk wordt er een maximaal aantal van 5 tot 10 duizend bezoekers per festival ingesteld. Alle datums worden nog onder voorwaarden genoemd, maar dankzij de versnelde vaccinatiecampagne is de hoop groot.

Voor de grote Belgische festivals Dour en Reggae Geel komen de versoepelingen te laat. Deze festivals worden doorgeschoven naar 2022. Hier vind je onze pagina's voor Dour 2022 en Reggae Geel 2022. Suikerrock laat weten een alternatief programma voor 2 a 3 duizend bezoekers te onderzoeken.

Maar voor festivals als Alcatraz Metal Meeting, Tomorrowland en Pukkelpop lijken de aangekondigde versoepelingen uitstekend nieuws. Pukkelpop laat in een persbericht weten vooruit te kijken. "Veiligheid en volksgezondheid staan voorop maar we gaan ook proberen om Pukkelpop in zijn meest vertrouwde vorm te gieten. Met de al even andere vertrouwde ingrediënten: een unieke sfeer en de allerbeste muziek.". Pukkelpop gaat plaatsvinden van 19 t/m 22 augustus.

Wekelijks het belangrijkste festivalnieuws in je mailbox?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief



Werchter Parklife

NIEUWE SERIE ZOMER-CONCERTEN OP FESTIVALPARK...Op 1 juli keert de livemuziek terug naar het Festivalpark in Werchter. Niet...

Celebrate Life

ID&T, MOJO EN HEINEKEN ORGANISEREN FEESTEN IN ZIGGO... Dat er knaldrang onder concert- en festivalliefhebbers is, dat moge duidelijk...

REAGEREN

REAGEREN?
Het is mogelijk op dit nieuws te reageren.
Je moet wel even inloggen met je Agendainfo account.
Nog geen Agendainfo account?
Hier kan je een Agendainfo account aanmaken.