RECENSIE: Neon Bone - That Dog Won't Hunt

Neon Bone
2018-08-27 Naast het spelen in diverse punkrockbands en het bestieren van een eigen platenlabel (Kill All Human Records), vond Lars Hanneman (Münster) nog wat tijd om een handvol zelfgeschreven songs op te nemen. Daarmee was eenmansproject Neon Bone een feit.

Om de songs ook live op het podium ten gehore te kunnen brengen - en omdat in je eentje in een toerbus over de Autobahn jakkeren ook niet alles is - zocht Hannemann wat gelijkgestemde zielen om te fungeren als zijn backingband. Inmiddels is Neon Bone gemuteerd in een band die bestaat uit vier man: Lars Hannemann, Minko Cruel, Jan Geilowitsch en Fred Fredsen.

Neon Bone heeft zichzelf vernoemd naar een album van de Amerikaanse poppunkers M.O.T.O. (check hun geniale poppunksingle ‘It Tastes Just Like A Milkshake’ op YouTube!). Hun inspiratie haalt Neon Bone echter vooral uit andere poppunkbands met een hoge meezingfactor zoals onze eigen Travoltas en Amerikaanse voorbeelden The Queers, Nerf Herder en Weezer.

De nieuwe vinylplaat That Dog Won’t Hunt is de derde langspeler van Neon Bone na ontelbare singletjes en EP’s en komt uit op Monster Zero Records. Kant A van het album bevat poppunk volgens het boekje. Niks mis mee maar ook niet opzienbarend. ‘Beyond Compare’ bevat wel een aanstekelijk riffje dat zich in je oor wurmt.
Op de B-kant van de plaat klinkt Neon Bone een stuk overtuigender. De bandleden spelen duidelijk met meer vuur in de afgetrapte sneakers dan op de A-kant. Zo is ‘Back On The Road Again’ punkrock Ramones-style met aanstekelijk meezingrefrein: ”I’m back, back, back, back on the road again”. Dat wordt voortgezet op het venijnige ‘Mad About You’, de beste song van de plaat.

Op ‘Maybe It’s Just Me’ neemt Neon Bone de voet van het gaspedaal. De cover van countrypopsong ‘The End Of The World’, bekend van Skeeter Davis en The Carpenters (en ook gecoverd door Weezer) werkt prima. En met de gedreven afsluiter ‘Hold On To Yourself’ komt That Dog Won’t Hunt van Neon Bone toch nog uit op een ruime voldoende.
Recensent:Bart Slaats Artiest:Neon Bone Label:Monster Zero
Cover Lame Shot - Try Again!

Lame Shot - Try Again!Kevin ‘Aper’ blijft ons vanuit Innsbruck, Tirol bestoken met punkpop- en...

Cover 7Yearsbadluck - Great Big Nothing

7Yearsbadluck - Great Big Nothing Dit is de derde release van Monster Zero Records in korte tijd. Na de albums...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT