RECENSIE: Alice Cooper - A Paranormal Evening At The Olympia Paris

Cooper
2018-12-08 Het is de grootvader van de schokrock, en die naam heeft hij niet voor niets verdiend. Alice Cooper. Zijn shows zijn een garantie voor een avond vol goede muziek, entertainment en niet te vergeten vol shockelementen. Een klein voorproefje van zo’n avond is nu te beleven op zijn nieuwe livealbum A Paranormal Evening At The Olympia Paris.

Cooper neemt de luisteraar mee door tientallen jaren aan muziek en hij is niet bang om de stoffer over een aantal klassiekers te halen zoals ‘Halo Of Flies’ uit 1973. Deze single is alleen in Nederland uitgebracht. De rocker neemt de tijd waar nodig is en trekt het nummer door naar ruim tien minuten speeltijd.
Toch schuwt Cooper de klassieker niet. Bij ‘School’s Out’ zingt het publiek hard mee en mixt hij dit nummer met ‘Another Brick In The Wall’ van Pink Floyd. Een move waar hij het publiek mee weet te paaien. Het gejuich is hard.

Opvallend voor ondergetekende is de variatie aan nummers die Cooper speelt op een concert ten opzicht van een festival. ‘Halo Of Flies’ heeft de revue nog nooit gepasseerd op een festival waar uw recensent is geweest. Een goede reden dus om Alice Cooper te zien.

Al met al is A Paranormal Evening At The Olympia Paris een goede plaat en geeft een hele goed impressie van een Alice Cooper-concert. Toch is de ervaring niet compleet. Alice Cooper is een ervaring met bloed, guillotines en veel theater en gelach. Dat terzijde geeft deze plaat een goede variatie van bijna zestig jaar aan Alice Cooper en pakt hij zowel de klassiekers zoals ‘No More Mister Nice Guy’ en oudere tracks en onbekender muziek mee als ‘Halo Of Flies’. Maar bezoek vooral een keer een concert van de rocker. Het is gegarandeerd een goede avond.
Recensent:Ilse Croese Artiest:Alice Cooper Label:V2 Records
RaM

Various - Rick And MortyEen soundtrack van een televisieserie recenseren is wezenlijk anders dan die...

Mudhoney

Mudhoney - Digital Garbage Hoe relevant kan een band die alweer dertig jaar meedraait nog klinken? Dat...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT