RECENSIE: Wille And The Bandits - Paths

Wille
2019-04-01 De Engelse rootsrockers Wille And The Bandits houden van stevige rock. Het drietal voelt zich thuis bij jankende gitaren, knallende drums en luide vocalen. Al vier albums lang ontwikkelen ze hun stijl en nu ligt er een vijfde plaat: Paths. De band tourde al met Deep Purple, Status Quo en Joe Bonamassa. Op Paths klinkt duidelijk de liefde voor deze stevigere gezelschappen.

Die liefde bedrijven ze met klasse en door soms afstand te nemen van de recht-toe-rechtaan rock. Neem bijvoorbeeld ‘Four Million Days’; het vierde nummer op Paths. Na enkele stevige rock ’n roll nummers begint dit lied met een akoestische gitaar. Een aangename verrassing. Er ontrolt zich een emotioneel nummer. De band bouwt op naar emotionele uithaal en wordt onderweg daarnaartoe ondersteund door violen. Het resultaat is een rocknummer dat in het verlengde ligt van Pearl Jam. In ‘How Long’ horen wij een eerbetoon aan Chris Cornell. Het nummer tapt uit hetzelfde vaatje.

Wille And The Bandits is echter veelzijdig. ‘Keep It On The Down-Low’ opent met een countrybluesmelodietje. Daarna ontpopt er een nummer dat hiphop en rock combineert, zoals ook de Fun Lovin’ Criminals dat doen. Erg lekker en energiek. Het afsluitende ‘Retribution’ is weer een liedje dat ook op de setlist van The Allman Brothers Band niet zo misstaan. Wanneer de gitaren beginnen te janken zie je de uitgerekte live versie al zo voor je opgebouwd worden.

Paths is een prima plaat geworden van deze rootsrockers. De energie springt er vanaf. De passie voor de betere rockmuziek slaat tijdens het beluisteren van deze cd vanzelf over. Het lukt de heren nog niet om er daadwerkelijk een eigen stempel op de muziek te drukken, maar dat groeit ongetwijfeld verder op toekomstige projecten van dit drietal.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Wille And The Bandits Label:Pias
Batmobile

Batmobile - Bail Was Set At $6,000,000Nog maar enkele jaren te gaan en het is veertig jaar geleden dat Nederland...

FLC

Fun Lovin' Criminals - Another Mimosa Het is misschien wel één van de beste en sowieso één van de coolste...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT