RECENSIE: Lara Taubman - Revelation

Taubman
2021-01-08 Revelation is het debuut van zangeres Lara Taubman. Een dame woonachtig in New York die de stadse invloeden mengt met een laag country en Appalachian folk. In het laatstgenoemde gebied groeide Lara ook op. Voor Revelation krijgt Taubman hulp van producer Hugh Christopher Brown. Een man die eerder al mooie platen van rootsartiest David Corley opnam.
Revelation is ook een degelijke rootsplaat geworden die zich goed leent voor een druilerige zondagmiddag. Op de opener is er nog een nadrukkelijke rol voor een countryviool dat aan ‘Sound Of Heartbreak’ een melancholisch gevoel meegeeft, terwijl het daaropvolgende ‘Desert Boy’ met haar pianoritme voor de pop gaat. Het doet denken aan de stijl van Courtney Marie Andrews.

De viool horen we ook terug in ‘Cold Side Of Spring’. Hier past het melancholische gevoel goed bij het kalme ritme. Lara Taubman zingt een goed te volgen verhaal. Het ritme is een kalme mix van piano, gitaar en viool. Met drums erbij ontstaat een heerlijk ritme. Hier sluit Taubman aan op het muzikale straatje van Jimmy LaFave en Gretchen Peters.

De laatste tijd stapelen de goede rootsplaten van countryzangeressen zich op. Op het debuutalbum van Lara Taubman horen we terug wat we bij veel van die andere artiesten ook horen. De Woody Guthrie stijl van Gretchen Peters, de popkant van Courtney Marie Andrews en zelfs Margo Price kan inspiratie zijn geweest. Waar al deze artiesten een eigen stijl ontwikkeld hebben is het bij Lara Taubman nog een beetje zoeken naar waar ze zichzelf plaatst. De ondersteuning is echter mooi en Taubman zoekt goed het midden tussen een verhalende manier van zingen met een enkele keer een bescheiden uithaal. Dat maakt Revelation een prima debuut dat zeker naar nog meer smaakt.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Lara Taubman Label:Continental Record Services
Micke

Micke & Lefty feat. Chef - Let The Fire LeadEen eerste beluistering van Let The Fire Lead dat eerder dit jaar door...

Cover Edikanfo - The Pace Setters

Edikanfo - The Pace Setters The Pace Setters had bijna veertig jaar geleden de internationale doorbraak...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT