RECENSIE: Sleeper And Snake - Fresco Shed

Fresco Shed
2021-03-09 Houd je van saxofoongeluiden en piepende wekkers? Dan zit je met het lo-fi Fresco Shed goed. Het is na Juction And High uit 2019 het tweede album van Sleeper & Snake. Newbies zijn de twee bandleden, Amy Hill en Al Montfort, allang niet meer. Hun andere bandjes, Terry, Total Control en Dick Diver, zijn bekend in de Australische underground.

Het album opent met het instrumentale ‘Miracles’. Na wat metroachtige geluiden klinkt alleen de saxofoon. Het is een warm nummer waar allerlei instrumenten in te horen zijn. Ook ‘Flats Falling’ en ‘New Togs’ luisteren lekker weg door de saxofoongeluiden.

Verder zijn middenin het album ‘Shoot Through’ en ‘Lock Up The Loose’ nummers die je nog eens wilt horen. ‘Shoot Through’ heeft een iets meer uptempo ritme gespeeld op akoestische gitaar en elektrische drum, wat een welkome afwisseling is na de meer slependere nummers. Ook de zang werkt hier voor het eerst goed. Waar Hill en Montfort eerder vooral met hun stem de hoogte ingaan, hebben ze nu de hoge en lage partij goed verdeeld. Hill neemt de hoge tonen voor haar rekening en Monfort zingt de lage partij, wat veel beter bij zijn stemgeluid past.

Daarna klinkt ‘Lock Up The Loose’ ineens heel anders dan de rest van de plaat. Het is een bijna folky gitaarnummer. Het heeft een beetje een hippiesound. Ook hier klinkt de samenzang goed. Jammer van de laatste minuut waarin enkel gepiep te horen is dat klinkt als een mondharmonica aangevuld met een synthesizer.

Net als die laatste minuut is de rest van album vooral gevuld met liedjes die op de zenuwen werken of tekst die niet aanspreekt. Sowieso blijft er van de schaars gebruikte lyrics weinig hangen. Wat irriteert zijn de piepende geluiden, bijvoorbeeld de spooky synth in ’Lady Painter’, de te hard aangeslagen gitaar op ‘Rokeby’ en ‘Declare’ of de wekker die halverwege ‘Reach Out’ afgaat en tot vervelendst toe niet gesnoozed wordt. Ook klinkt het keyboard in ‘Piles’ alsof een brugger het instrument op het naarste toontje gezet heeft en wat aan het hengsten is geslagen.

Aangezien Fresco Shed door alle experimentele geluiden een plaat off the beaten track is, zal het slechts een kleine groep luisteraars aanspreken. De rest heeft de wekker allang uit het stopcontact getrokken en op Marktplaats gezet.
Recensent:Lizan van der Holst Artiest:Sleeper And Snake Label:Upset The Rhythm
Cover Las Lloronas - Soaked

Las Lloronas - SoakedHoe goed kan straatmuziek over komen als deze in een geluidsstudio wordt...

Cover CARM - CARM

CARM - CARM CARM ken je waarschijnlijk niet, maar je hebt wel eens wat van hem gehoord....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT