RECENSIE: Crowded House - Time on Earth

Crowded House - Time on Earth
2007-07-31 Easy-listening, zoals babyboomers deze muziek hoogstwaarschijnlijk noemen. Twintig jaar geleden werd Crowded House bekend met ‘Don’t Dream It’s Over’ en ‘Weather With You’. Tien jaar na het oprichten van de band hief zanger Neil Finn deze ook weer op. In januari jongstleden besluit de band dit nieuwe album Time on earth op te nemen. Ditmaal zonder drummer Paul Hester, die in 2005 overleed. Zijn overlijden was de aanleiding voor een reünie en dat is merkbaar. Luisteren naar dit album zou evengoed dromen kunnen zijn, een droom met een vleugje Elvis Costello en Simon and Garfunkel. Het is vrijwel tijdloos en kan eenieder aanspreken.

Crowded House is en blijft Crowded House, maar het verlies dat de band heeft geleden schemert door in de songteksten. Deze zijn veelal droevig, hoewel de muziek grotendeels vrolijk aandoet. Letterlijk als een zucht klinkt ‘A Sigh’. Het nummer ‘Silent House’ en ook de eerste single van het album ‘Don’t Stop Now’ bevatten een sneller tempo. Het album bevat vrij veel ballads, met een aantal vlottere nummers tussendoor. De stem van zanger Neil is gevoelig en klinkt fragieler dan ooit. De muziek is aangenaam, lieflijk en rustig. Over het algemeen klinkt het vrij soft, en dat in de minst negatieve zin van het woord.
Recensent:Annet Haggeman Artiest:Crowded House Label:Parlophone
Air Traffic - Fractured Life

Air Traffic - Fractured LifeJe wordt uitgeroepen tot ‘hottest’ band in Engeland, mag je debuutalbum...

Samian Mobile Disco - Attack Decay

Simian Mobile Disco - Attack Decay Sustain Release Na het ter ziele gaan van de experimentele rockband Simian stortten twee van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT