RECENSIE: Ticket West - Cab Driving Man

Ticket West
2021-08-19 Ticket West is een Nederlandse bluesband die op het eerste gehoor ook zomaar ergens uit een klein dorpje in de Verenigde Staten had kunnen komen. Jazeker, wat de band rond de broers Pascal en Walter Wilhelm op Cab Driving Man laat horen, laat zich te categoriseren als een mix van West Coast blues en Chicago blues.

Cab Driving Man is het tweede album van de twee broers, die worden bijgestaan door Kees van Herk op drums, Roel Spanjers op piano, Gerrit Ekkelenkamp op harmonica en Harp Mitch ook op harmonica. Voor de zang is vooral Pascal Wilhelm verantwoordelijk, maar op drie songs horen we Arjan Veldman en Harp Mitch neemt net als Walter Wilhelm een song voor zijn rekening. Het gitaarwerk is van Pascal Wilhelm en Walter Wilhelm speelt de baspartijen.

Veel van de tracks zijn covers van bluesartiesten die bij iets meer ingewijden ongetwijfeld bekend zijn, maar ondergetekende niet altijd wat zeggen. Slechts vier songs zijn van de band zelf, maar wat maakt het uit, het levert in ieder geval in iets meer dan een half uur elf songs op, die geheel in de traditie van de genoemde stijlen klinken. Soms hebben de gitaar en de harmonica de overhand, zoals in het oorspronkelijk van Eddie Taylor afkomstige ‘Bad Boy’ en soms pakt de piano lekker uit (‘Hoodoo Party’ van Tabby Thomas) aan het einde komt er een lekkere jazzy swing tevoorschijn in ‘Whole Lotta Love’, dat oorspronkelijk door B.B. King werd gespeeld in een veel tragere uitvoering. Mooi Gedaan.

De songs door Ticket West zelf geschreven, zijn wat meer gitaargericht en passen redelijk tussen de rest van de tracks, al neigen die tracks wel meer naar de meer traditionele Chicago blues en zeker het lome ‘Boogie blues’, maar ook het schurende ‘Low Down Dog’ vallen in dat opzicht positief op tussen het aanbod op Cab Driving Man, dat zeker een leuk album is, maar dat ook geen aardverschuivingen gaat veroorzaken. Traditionele blues, gespeeld door echte liefhebbers, is wat we horen op deze tweede plaat van Ticket West. Niks mis mee.
Recensent:Jan Didden Artiest:Ticket West Label:Broere Promotion
Cover Blue And Broke - Night Shadows

Blue And Broke - Night Shadows Blue And Broke is een Belgische band die in 1997 werd opgericht en in 2004...

Hat

Little Hat - Wine, Whiskey & Wimmen De grondleggers van de originele bluesmuziek uit de zuidelijke staten van de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT