RECENSIE: Sass Jordan - Bitches Blues

Sass
2022-12-30 De Canadese zangeres Sass Jordan heeft al een indrukwekkende carrière. Een bekroond debuutalbum in 1988, een duet met Joe Cocker op de soundtrack van The Bodyguard en jurylid bij de Canadese Idols. Dat levert Jordan genoeg bekendheid op om in Nederland zaaltjes als P60 in Amstelveen, Iduna in Drachten en Luxor Live in Arnhem te vullen. Helaas niet de belofte waargemaakt van het debuut, maar Sass Jordan blijft regelmatig nieuwe muziek uitbrengen.

Bitches Blues is het tweede bluesalbum van Sass Jordan. Een album waarop ze enkele bekende bluesliedjes ten gehore brengt. Daarbij benadert ze allereerst de blues met een rauwe aanpak. Sass Jordan stapt daarmee in de voetsporen van Beth Hart. Dat hoor je vooral op het, door Rick Derringer geschreven, openingsnummer ‘Still Alive And Well’.

Het hoogtepunt van de plaat is de spiritual klassieker ‘You Gotta Move’. Bekend van bijvoorbeeld Mississippi Fred McDowell en The Rolling Stones, maakt Jordan er een andere vertolking van. Het nummer nodigt uit om te schreeuwen, maar dat doet Jordan hier nu juist niet. Ze blijft qua ritme dicht bij de versie van The Rolling Stones. In haar stem klinkt een grote gospelkracht die het nummer extra power geeft. Dat samenspel tussen kalme gitaar, dreigende drums en stem van Sass Jordan zorgt voor de beste momenten van Bitches Blues. Echter ook de pubrockblues van ‘Sailin Shoes’ en de lekkere Freddie King solo’s op ‘Ain’t No Big Deal On You’ zorgen voor fijne blues.

Bitches Blues is een knallende bluesplaat waarbij Jordan op verschillende wijzen ruimte geeft aan haar sterke stem. Het genre zit Sass Jordan als gegoten. Met minder dan dertig minuten speeltijd is het geen lange plaat geworden, maar op Bitches Blues bewijst Jordan een fijne muzikante te zijn.
Recensent:Karst Jaarsma Artiest:Sass Jordan Label:Broere Promotion
Spencer

Jon Spencer & The Hitmakers - Spencer Gets It LitNa met de bands Boss Hog, Pussy Galore en Heavy Trash al de nodige...

Cover Hooveriii - Round Of Applause

Hooveriii - Round Of Applause Hoover III (of Hooveriii ) is ontsproten aan het muzikale brein van Bert...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT