RECENSIE: Matt Andersen - The Big Bottle Of Joy

Andersen
2023-12-09 Matt Andersen uit Canada brengt met The Big Bottle Of Joy zijn tiende plaat uit. Matt heeft een plaat gemaakt die het bluesgenre overstijgt. Met name de nummers waarin de vocalen van de zusjes Smith( Reeny, Hailey en Micah) voorkomen zorgen er voor dat deze plaat onderscheidend en lekker warm is waarbij het plezier er vanaf spat. Samen met een sterke rol van het Hammond B3 orgel zorgt deze plaat voor een lekkere mix qua stijlen met blues, gospel en soul.

‘Let It Slide’ is blues met een vleugje gospel. Hierbij horen we de eerdergenoemde heerlijke vocale ondersteuning door Micah en Hailey Smith. ‘So Low, Solo’ heeft trekjes van Michelle David & The True Tones, maar dan de mannelijke variant. ‘Golden’ is een blues- en soulnummer waar de stem van Matt het best tot zijn recht komt. Het is ook het hoogtepunt van de plaat. Daarna volgen weer meer recht toe recht aan bluesnummers ‘How Far Will You Go’, ‘Rollin’ Down The Road’ en ‘What’s On My Mind’ die erg live (rammelend) klinken en in een holle studio (Sonic Temple in Halifax) lijken te zijn opgenomen. ‘Miss Missing You’ is een mooi soulnummer dat direct op single kan.
Op ‘Only An Island’ komt Matt in de buurt van de Solomon Burke sound op Don’t Give Up On Me. Matt legt hier zijn gevoelens bloot en dit is het mooiste nummer van de plaat. Je voelt en leeft met hem mee in dit op en top soulnummer. ‘Hands Of Time’ doet denken aan Paul Carrack, maar net iets minder glad.

The Big Bottle Of Joy is een heerlijke plaat waarbij de soul- en gospelnummers het winnen van de bluesnummers.
Recensent:René Obdeijn Artiest:Matt Andersen Label:Broere Promotion
PD

PD Martin - Soulbeat IncarnateMet het album Soulbeat Incarnate heeft PD Martin een debuutalbum...

Roofman

Roofman - Still The Mess I Was Roofman klinkt op Still The Mess I Was als de iets ruigere versie van...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT