RECENSIE: Madball - Infiltrate the System

Madball - Infiltrate the system
2007-08-29 "The kings of New York hardcore are back!" roept de Amerikaanse hardcore band Madball met het recent uitgebrachte plaatje getiteld Infiltrate The System. Vanaf 1991 maakt Madball al knetterharde hardcore van de bovenste plank. Met platen als Set It Off en Demonstrating My Style plaatste deze New Yorkse band zich hoog in het vaandel bij menig hardcore liefhebber.

Wanneer een band al 16 jaar bezig is met het uitbrengen van klassiekers wordt het moeilijk om deze te evenaren. Begin jaren ’90 zette Madball de toon voor andere bands en was de band vernieuwend en uitzonderlijk. Anno 2007 is de scene enorm gegroeid en hebben de New Yorkers veel concurrentie. Nieuwe bands als Hatebreed en Terror nemen het stokje over. Met Infiltrate The System laat Madball zien de hardcore nog niet verleerd te zijn en nog bij de absolute top te horen.

De aftrap van Infiltrate The System maakt niets bij me los, vanaf het tweede nummer knalt het nieuwe cd’tje echter de speakers uit. Nummers als het titelnummer ‘Infiltrate The System’ en meezingers als ‘Renegades’ zijn gemakkelijk nieuwe klassiekers te noemen. Qua stijl gaat Madball verder waar ze waren gebleven met het in 2005 uitgebrachte Legacy. Het is echter duidelijk te horen dat de band ook wat van zijn beginjaren heeft gebruikt bij het maken van Infiltrate The System.

Opvallend is het trage maar erg zware gitaarwerk van Hoya Roc en Mitts, ook de sterke teksten van Freddy zijn na 17 jaar hardcore nog steeds onveranderd goed. Ook leuk om te zien is dat aan de binnenkant van de cd ook staat dat een deel van de winst gemaakt op de cd wordt geschonken aan het Arpoador Kinderfonds. Tevens heeft Uzi-One, zanger van Aggresive Dogs een bijdrage geleverd op dit nieuwe meesterwerk.

Al met al is Infiltrate The System een erg krachtige cd met 14 knallende hardcore nummers. Voor alle Madball en hardcore-fanaten een dikke aanrader!
Recensent:Bas van Poppel Artiest:Madball Label:I Scream Records
Throwdown - Venom & Tears

Throwdown - Venom & TearsMisschien omdat ze al tien jaar bestaan, misschien omdat ze een "nieuwe"...

The Polyphonic Spree - Fragile Army

The Polyphonic Spree - The Fragile Army Met een 24 koppige band gehuld in lange jurken ben je een bezienswaardigheid...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT