RECENSIE: Throwdown - Venom & Tears

Throwdown - Venom & Tears
2007-09-03 Misschien omdat ze al tien jaar bestaan, misschien omdat ze een "nieuwe" zanger hebben, maar Throwdown is met het vijfde album een totaal andere kant opgegaan. De keiharde straight-edge hardcore is ingeruild voor trash metal met heerlijke gitaariffs. Dit uitgegeven onder de naam “Venom and Tears”, vergif en tranen, wat ook letterlijk is uitgebeeld op de albumcover.

Het zijn niet alleen snelle Machine Head en Pantera-achtige nummers als ‘Holy Roller’ en ‘Hellbent (on War) ’die we langs horen komen. Alle metalbands hebben namelijk met elkaar afgesproken dat ze minimaal één rustig instrumentaal nummer op de cd hebben, zo ook Throwdown. Dit in het midden van het schijfje onder de naam ‘Cancer’. Wat nergens opslaat, het haalt alleen maar de vaart uit vijftig minuten snelle herrie. Herrie waarop je automatisch met je hoofd gaat knikken en wat tijdens de live shows ongetwijfeld veel lange haren in beweging kan krijgen.

Het bewijs van de muzikale verandering wordt bevestigd in het nummer ‘Propaganda’, een cover van de Braziliaanse thrash metalband Sepultura. Opvallend dat veel bands hun rug keren tegen al de nieuwe stromingen en teruggaan naar wat metal ooit was, de vraag is echter hoeveel publiek dit zal trekken. Ook is er duidelijk veel geld aan de productie besteed, iets wat veel fans vaak niet in dank afnemen. Het is allemaal iets te gelikt en de band hoopt duidelijk op een doorbraak. Misschien dat ze nieuwe fans zullen aanspreken, maar hierdoor wel de rug keren naar hun oude.

Doordat het voor veel oude fans misschien even schrikken zal zijn staat het album in zijn volledigheid op de MySpace van de band. Wellicht dat het vijftal hiermee zichzelf in de vingers snijdt, maar luister deze eerst even voordat je naar de muziekwinkel rent!
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Throwdown Label:SPV
Okkervil River - The STage Names

Okkervil River - The Stage NamesNa het ademstokkende Palo Santo van Shearwater, dat andere project van de...

Madball - Infiltrate the system

Madball - Infiltrate the System "The kings of New York hardcore are back!" roept de Amerikaanse hardcore...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT