RECENSIE: Tech 9 - Nine Lives

Tech 9 – Nine Lives
2007-12-01 Wie dacht dat Eindhoven het enkel bij rockmuziek houdt heeft het wat Tech 9 betreft mis. Dit vijftal brengt namelijk een mix van hardcore, oi, streetcore en streetpunk. Beïnvloed door diverse bands, van The Exploited tot Sick Of It All tot Sparrer en alles wat daar tussen valt. Nine Lives is het vierde album dat via I Scream Records het licht ziet en het vijfde album van Tech-9 in totaal.

Het schijfje Nine Lives heeft een duur van drie kwartier en bevat maarliefst negentien nummers. Hiervan staan er slechts twaalf aangegeven op het hoesje, de overige nummers zijn covers van (jeugd)idolen. Onder andere Blondie, The Ramones en Sex Pistols horen we terug. Iets wat wellicht een beetje kinderachtig is voor een band die al vijfentwintig jaar bestaat, maar het maakt ze weinig uit – dé punkhouding.

Op het album doet de band niks vreemds en voegt eigenlijk totaal geen nieuwe elementen toe aan het genre. Met de oude punkmuziek is dan ook al genoeg geëxperimenteerd en gelukkig zijn er voor de liefhebbers nog platen waar de punkwortels nog altijd hoorbaar zijn, zoals het ooit bedoeld was. Hoewel de heren op grote festivals als Dynamo Open Air, Dour Festival en Virus Festival hebben gestaan zijn ze nooit echt doorgebroken bij het grote publiek. Dat hun nieuwe plaat hier verandering in gaat brengen lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Wel is het een erg mooie plaat voor de fans van de band en het genre. Want punk is nog lang niet dood en heeft nog heel wat leven te gaan volgens Nine Lives.
Recensent:Marcel Kamphuis Artiest:Tech 9 Label:I Scream Records
Chris Chameleon - Ek vir jou

Chris Chameleon - Ek Vir Jou Chris Chameleon was voorheen frontman van de Zuid-Afrikaanse monki-punkband...

Joyce & Tutty Moreno – Samba Jazz & Outras Bossas

Joyce - ft. Tutty Moreno: Samba Jazz & Outras Bossas Joyce Silveira Palhano de Jesus is haar volledige naam, maar de meeste zullen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT