RECENSIE: Carnal Desecration - Sacrificial Death

Carnal
2023-03-28 Als het om metal gaat is België tegenwoordig een grote leverancier. De volgende loot aan de vruchtbare metalboom is het in 2018 opgerichte Carnal Desecration uit Antwerpen. De band bestaat uit Pieter van de Putte (gitaar), Kristof Hectors (bas en zang), Sam Vanhove (drums) en Timmy De Beuckeleer (gitaar). De ervaren heren hebben, voordat ze Carnal Desecration oprichtten al in meerder andere bands gespeeld. Met hun huidige band brachten ze in 2020 een EP uit.

Sacrificial Death is dan eindelijk het langverwachte debuut dat overigens al in september vorig jaar het levenslicht zag. Dat de mannen geen groentjes meer zijn is goed af te horen aan de strakke pot deathmetal die de heren ons voorschotelen. We horen in amper veertig minuten elf songs plus intro aan ons voorbij trekken. Carnal Desecration heeft een boontje voor oldschool deathmetal en zij overgieten dat met een thrash- en blackmetal sausje. Zoals het genre betaamt zit de muziek vol met verschroeiende riffs, nekbrekende tempowisselingen en de godvergeten smerige grunt van Hectors.

Bij het beluisteren schieten diverse namen door het hoofd. In het snelle ‘Rites Of The Necromancer’ kan het bijna niet anders of Unleashed moet hier een grote inspiratiebron zijn geweest. Van deze oldschool deathmetal track gaat het oude metalen hart van ondergetekende harder kloppen. In het titelnummer klinkt heel subtiel wat blackmetal door de deathmetal heen. De gedachten gaan, mede door de lyrische tremolo-picking riffs, dan heel even naar Immortal. Het groovende en af en toe tegendraadse ‘Maschalismos’ beukt lomp en bruut uit je speakers en doet ook denken aan de oude bands die eind jaren tachtig en begin jaren negentig zo urgent waren. Als u liefhebber bent kun u die namen zelf wel invullen. Eigenlijk geldt dat wel voor heel veel van de sterke songs op Sacrificial Death dat zodoende een lekker weghappend schijfje is. Nog even een eervolle vermelding dan voor ‘Perennial Curse’; in deze slepende Morbid Angel-achtige track valt heel erg op dat Sam Vanhove een heel goede drummer is die de boel ijzersterk aan elkaar timmert. Wat een held!

Tekstueel haalt Carnal Desecration haar inspiratie uit, vanzelfsprekend, alles wat met dood, sterven, en daar aan gelieerde verrotte vuiligheid te maken heeft. De vier heren verpakken het op Sacrificial Death in heerlijke Oldschool deathmetal met een subtiel modern sausje. Het is oude wijn verpakt in nieuwe zakken, maar het smaakt nog steeds verrot lekker.
Recensent:Jan Didden Artiest:Carnal Desecration Label:Hard Life Promotion
Cover Virtual Symmetry - Virtual Symmetry

Virtual Symmetry - Virtual Symmetry Virtual Symmetry is een Italiaanse progmetalband die al sinds 2009 aan de...

Cover Epinikion - Inquisition

Epinikion - Inquisition Epinikion is een nieuwe Belgisch-Nederlandse symfonische metalband die in...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT