RECENSIE: POM - We Were Girls Together

Pom
2024-06-03 Pom bracht in 2024 The Rabbit Hole 7 inch single uit ter gelegenheid van Record Store Day dat met inmiddels 2 miljoen streams op spotify zeer succesvol is. Helaas staat deze single niet op We Were Girls Together. Het lijkt een traditie te worden in Nederland. De grootste hit van Merol stond ook al niet op haar eerste plaat.

De Amsterdamse band Pom, met frontvrouw Liza Kim van As, klinkt als Bettie Serveert. Afgeknepen vocalen, straf tempo, gitaar georiënteerd en lekkere synths die het ferme geluid complementeren. Zelf noemen ze hun muziek fuzzpop die energiek en hard (dun) is. We Were Girls Together biedt elf puntige songs die weer eens laten horen dat er bijzonder veel muzikaal talent in Nederland is. Niet origineel, maar meer een echte Bettie Serveert kloon voor de jonge generatie. Geen slechte referentie en qua timing prima, daar Bettie inmiddels wel een beetje uitgeserveerd is. Meest pakkende nummer door het lekkere basloopje is het nummer ‘Bittersweet’ met lekkere tempowisselingen. Het opvolgende ‘Run’ doet daar niet veel voor onder. Verwacht een harde en energieke song gepaard met een lief randje.

‘Cool Girl’ is het meest ruige nummer van de plaat. ‘Enjoy’ “when the lights go out”
is een fraaie ballad achtige song die laat zien dat niet alles uptempo hoeft te zijn om te bekoren. Een slepende pakkende song die een fraai album waardig afsluit en mogelijk toch het prijsnummer van deze debuutplaat is. We hebben er van genoten.

Het wordt weer tijd voor een programma op TV die nieuwe bandjes onder de aandacht brengt, want POM verdient met dit lekkere indie album een grotere spot. Mogelijk dat Bettie Serveert Pom opneemt in een afscheidstournee zodat ze het muzikale stokje mooi kunnen overdragen en een verbinding tussen oud en jong kunnen maken.
Recensent:René Obdeijn Artiest:POM Label:Mattan Records
ZEA

Zea - We Are Still Each other`s Only Hope Zea is Arnold de Boer op zang, gitaar, trompet, synths en sampler. De band...

Siger

Siger - When We Fly Hartein Dhoore (accordion) en Ward Dhoore (guiter, synths en mandola) vormen...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT