RECENSIE: Rise Against - Revolutions Per Minute

riseagainst
2003-05-22 Het nieuwe Rise Against album 'Revolutions Per Minute' is een geweldig album. Bij deze raad ik eenieder die een sucker is voor de meer toegankelijke varianten van hardcore (denk AFI, Ignite, BoySetsFire) en ieder ander van harte aan om hem aan te schaffen. Als je het debuutalbum 'The Unravelling' ook al grijs gedraaid hebt en al maanden hebt zitten snakken naar nieuw Rise Against materiaal zal deze plaat je absoluut niet tegenvallen. Hoewel de recente optredens in de Benelux niet geweldig waren (o.a. Groezrock en Melkweg), heeft de nog immer veelbelovende hardcore band uit Chicago toch een prima tweede album te promoten. Zanger Tim Mcllrath fungeert op dit nieuwe album als tweede gitarist. Live maakt hij dit ook waar. Maar dit is toch iets wat het showelement niet helemaal ten goede komt (een hardcore zanger hoort immers vrijelijk rond te kunnen rennen en springen toch?)

Het zijn vooral de heerlijke zanglijnen die het hem doen bij Rise Against, na enkele luisterbeurten is meebrullen onvermijdelijk, net als op het net zo geniale 'The Unravelling'. Alle twaalf reguliere albumtracks op het album zijn wat mij betreft geslaagd. Van opener 'Black Masks & Gasoline' tot de laatste officiële track 'Amber Changing', alle 12 goed. Eigenlijk 13, maar die laatste bonustrack (een coverversie van 'Anyway you want it' van Journey) is wat minder goed. Van deze plaat kan ik geen genoeg krijgen, die laatste track neem ik gerust voor lief. 10 out of 10, 5 thumbs up, KKKKK en aanbevolen door de bond van land en tuinbouwvrouwen.
Recensent:Jeroen Verdel Artiest:Rise Against Label:Fat Wreck Chords
Vendettared

Vendetta Red - Between the never and the nowVendetta Red, het had zo de naam kunnen zijn van een snelle sportwagen. Zo...

Geen Coverart Beschikbaar

Why George? - Why George? Toen deze demo van Why George? in mijn handen werd gedrukt, kwam even de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT