RECENSIE: Soulwax - Most of the remixes we've made...

Soulwax – Most Of The Remixes
2007-11-12 Behalve als aanvoerders van de band Soulwax hebben de broertjes Stephen en David Dewaele de afgelopen jaren ook als DJ-duo 2 Many DJ’s menig club, festivalwei en concertzaal volledig op z’n kop gezet; de bezoeker regelmatig overrompelend met eigenzinnige songkeuzes, bizarre mash-ups en opzienbarende remixen. Op Most Of The Remixes... vindt u een groot aantal van die remixen terug; absoluut geen voer voor mensen met een hokjesmentaliteit, maar grotendeels genieten geblazen voor eclectici.

De zwaar rockende stoner-versie van Kylie Minoque’s wereldhit ‘Can’t Get You Out Of My Head’ en de facelifts die ‘Round Round’ van The Sugababes en ‘Muscle Museum’ van Muse hebben gekregen, zijn inmiddels ware klassiekers en ontbreken op deze verzamelaar dan ook niet. Van de aanwezige meer recentere remixes is het met name smullen van de snoeiharde make-over die Gossip’s ‘Standing In The Way Of Control’ heeft gekregen, de duistere elektro-interpretatie van ‘DARE’ van Gorillaz, het subtiel naar een moddervette dancetrack opbouwende ‘Gravity’s Rainbow’ van Klaxons en Justice’s ‘Phantom Pt. II’. De herziening van ‘Dominator’ van The Human Resource knaagt daarentegen een beetje en de Soulwax Ravelight Dub van Robbie Williams’ ‘Lovelight’ en de remixen van ‘I Sit On Acid’ van The Lords Of Acid en ‘Robot Rock’ van Daft Punk laten nou ook niet echt een overdonderende indruk achter. Maar ondanks een paar wat mindere remixen en het feit dat het schijfje met een duur van bijna tachtig minuten eigenlijk iets te veel van het goede is, scoort Most Of The Remixes... als geheel zeker een ruime voldoende. Niet in de minste plaats ook door de aanwezigheid van een tweede disc.

Disc twee voorziet ons immers van een dik vijftig minuten durende mix die, in vergelijking met de eerste disc, als geheel simpelweg een stuk behapbaarder is en zodoende wél van het begin tot het eind weet te boeien. Op één na (‘Muscle Museum’ van Muse ontbreekt) zijn op deze tweede schijf alle remixen van de eerste disc, plus een aantal andere remixen, door de Dewaele’s in een onweerstaanbare en extreem dansbare mix gegoten. Nergens valt hier een spoortje langdradigheid te bespeuren en met de toevoeging van remixen van onder meer Playgroup’s ‘Make It Happen’, Felix Da Housecat’s ‘Rocket Ride’ en Ladytron’s ‘Seventeen’ is het feest compleet en het mixtalent van het duo nogmaals bevestigd. De mix is misschien niet zo wereldschokkend, anarchistisch en weird als ‘As Heard On Radio Soulwax Part 2’ (2002), maar wel wederom uitermate smakelijk en doeltreffend.

Kortom, met Most Of The Remixes haalt u een uitstekend overzicht van de remix-praktijken en mix-capriolen van de broertjes Dewaele in huis. Stoelen aan de kant en dansen maar.
Recensent:Cyrille Bloemers Artiest:Soulwax Label:Parlophone
Sigur Ros - Hvarf/ Heim

Sigur Rós - Hvarf / HeimDe uit IJsland afkomstige leiders van het experimentele genre behoeven geen...

The Accidents – Summer Dreams

The Accidents (punk) - Summer Dreams Dat ze in Zweden van een goed potje rock n’ roll hielden, maakt een band als...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT