RECENSIE: The Dynamics - Version Excursions

The Dynamics – Versions Excursions
2008-01-01 De uit Frankrijk afkomstige The Dynamics zijn een regelrechte hit in het vinyl-circuit, waarbinnen ze volgens de biografie al vele duizenden plaatjes verkochten. Om de ergste nood te ledigen is er nu een volledige cd om recht te doen aan het fenomeen The Dynamics. Het resultaat is Versions Excursions, een verzameling van uiteenlopende covers.

Opvallend genoeg is het eerste nummer van de cd geen cover. ‘The Dynamic Sound’, het nummer in kwestie, is echter alles behalve dynamisch en is om die reden een beetje vreemd. Het is echter wel tekenend voor de algehele sound van de band, namelijk uiterst relaxed. Volgens de band moeten we hun sound ook vooral zien als ”Deeply Rooted in Soul”. Reggea zou echter meer recht doen aan de waarheid.

De eerste van de covers is ‘Girls and Boys’ van Prince, en wederom uiterst laidback. Die relaxte sfeer gaat des te meer opvallen wanneer de band een nummer speelt dat in de originele vorm wat heftiger is, zoals het ‘Seven Nation Army’. Een bijzondere keuze, maar opnieuw dermate rustig dat het nummer welhaast onopvallend wordt.

Het ‘Land of 1000 Dances’en ‘Rockit’ hebben gelukkig wel wat meer pit. Maar goed, dat een rustige sfeer ook goed kan uitpakken, blijkt wel uit ‘Lay Lady Lay’, oorspronkelijk van Bob Dylan. Van Madonna’s ‘Music’ heeft de band echt wat anders van weten te maken, helaas komt die poging nogal geforceerd over. Andere bekende nummers zijn ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin en ‘Fever’ van Elvis, beiden spreken helaas niet echt tot de verbeelding.

Een funk/reaggae sausje over bekende en minder bekende nummers is opzich een leuk idee, helaas is het project van The Dynamics maar weinig opzienbarend en om die reden teleurstellend. Uiterst rustgevend is het dan weer wel. Daar zullen ook genoeg liefhebbers voor te vinden zijn.
Recensent:Nick Augusteijn Artiest:The Dynamics Label:Groove Attack
Amy Speace – Songs For Bright Street

Amy Speace - Songs for Bright StreetDankzij Songs For Bright Street is Amy Speace in Amerika al een hele...

Versailles – Lyrical Sympathy

Versailles - Lyrical Sympathy Sinds een aantal jaren wordt Japanse rock en metal in Europa steeds bekender....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT