RECENSIE: Danko Jones - Never Too Loud

Danko Jones – Never Too Loud
2008-01-28 In eerste instantie was het niet eens de bedoeling dat de band Danko Jones een cd ging opnemen. Het enige wat dit kon doen was de band haar live reputatie beschadigen. Toch zette Danko en co de stap om de EP My Love Is Bold uit te brengen. Hierna verschenen nog vier albums waar Sleep Is The Enemy de laatste in het rijtje is.

Het nieuwste werkje van Danko Jones heet Never Too Loud. Een toepasselijke titel voor een cd van een band met de uitstraling; F*ck It!. Het kan nooit dronken genoeg, het kan nooit overdreven genoeg, het kan altijd meer te maken hebben met seks dan voor mogelijk is en met dit album voegen ze daar; het kan nooit hard genoeg, aan toe.

In Code Of The Road legt Danko maar eens uit waar zijn leven om draait. Stad naar stad en optreden na optreden. Doorgaan tot dat je er bij neer valt. Helaas missen we bij de eerste twee nummers het echte Danko Jones gevoel. Iets te gelikt, iets te onrauw en niet gemeend. Gelukkig gaat het na het nummer Still In High School wat beter met de cd. Het country- achtige Take Me Home is lekker catchy en zingt makkelijk mee.

Toch blijf je na de cd hangen met het bekende net niet gevoel. Net niet dat Danko gevoel. Toch weer net minder dan de cd Sleep Is The Enemy. Mister Danko wordt kennelijk een dagje ouder en doet het wat rustiger aan. Helaas voor de oudere/die hard fans maar zeker geen slechte plaat.

Wie weet hadden ze die eerste EP nooit moeten uitbrengen. Na de release van de eerste EP en de opvolgende cd’s is het allemaal wat minder geworden. Dat is achteraf gepraat en daar hebben wij niks aan. Mensen, luister gewoon een keertje die cd, ga daarna Danko Jones live zien en ga uit je plaat. Daar is Danko Jones voor bedoeld!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Danko Jones Label:Bad Taste Records
State Radio – Year of the Crow

State Radio - Year of the CrowEen statement maken. De luisteraars bewuster maken van alles wat gaande is in...

Ayreon - 01011001

Ayreon - 01011001 De naam Ayreon is in binnen- en buitenland een begrip geworden in de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT