RECENSIE: Stigma - When Midnight Strikes!

Stigma – When Midnight Strikes!
2008-03-05 Death/ grind- core gemengd met black/death- metal. Een formule die de afgelopen twee jaar helemaal is ingekomen. Gooi dit alles in een blender en je krijgt muziek uit het straatje van bands zoals Bring Me The Horizon, All Shall Perish, Job For A Cowboy en The Black Dahlia Murder.

Ontwerp je eigen bandlogo wat totaal onleesbaar is voor degene die niet weten dat deze band Stigma heet. Het artwork van het album heeft alles te maken met dood en bederf. Je hebt natuurlijk ook geen eigen website maar alleen een MySpace.com pagina waar alle informatie op staat van je band. Het album mag dan When Midnight Strikes! heten maar dit is van geen enkel belang, daarom staat dit ook met minuscule letters ergens op de hoes verstopt.

Als zanger schreeuw je op elke mogelijke toonhoogte die er te behalen valt maar pas op dat er geen cleane vocalen in voorkomen want dat haalt je imago naar beneden. Een gitarist heeft eigenlijk geen gitaarsolo’s, als deze dan toch voorkomen zijn ze sowieso niet langer als acht seconden. Ook speelt deze altijd zo laag mogelijk, dit maakt de muziek gewoon ronduit gezegd; bruut. De bassist en drummer zorgen samen voor de meeste standaard breakdowns en blasts in de muziek. Dit zal echter niks uitmaken want fans van death/ grind- core gemengd met black/ death- metal smullen hiervan.

De titels van nummers slaan echt daadwerkelijk nergens op. Ze zijn lang en hebben geen relatie met de tekst of het nummer what so ever. Het enige vereiste is dat ze met dood en verderf te maken hebben. Als je dan toch origineel bezig bent heb je natuurlijk wel een intro op je album staan. Deze intro is live namelijk nodig om alle metalheads weg te lokken bij de bar, anders gaat het eerste nummer verloren door het zich begeven van de bar richting een plek dichterbij het podium.

Dit alles zat verstopt in de envelop die op mijn deurmat viel. Daarom is When Midnight Strikes! van Stigma een lekkere plaat die ook zal opvallen buiten het thuisland Italië.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Stigma Label:Century Media
Milow – Coming Of Age

Milow - Coming of AgeIn Nederland kent men Milow pas net, zijn 3FM hit ‘You Don’t Know’ is ook...

Gus Black – Today Is Not The Day

Gus Black - Today is not the day... “Today, today is not the day... to fuck with me” Sommige singer/songwriters...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT