RECENSIE: Audrey Horne - Le Fol

Audrey Horne – Le Fol
2008-02-22 King, Ice Dale, Toschie Thomas, Herbrand en Kjetil komen uit het metalachtige Bergen te Noorwegen. Het samen spelen begon tussen het touren door. Deze mannen zitten namelijk in bands zoals Enslaved en Gorgoroth. Het vorige album No Hay Banda werd gemixed door de bekende producer Joe Barresi. Deze wist een gaatje vrij te maken tussen de bedrijven door, hij was toentertijd druk met onder andere Queens Of The Stone Age en Tool. Het album kreeg ladingen positieve reacties zowel in Noorwegen als in de UK en de rest van Europa. Er werd zelfs een radio single gelanceerd. Iedereen had sommige positieve woorden over voor deze cd.

Helaas waren er ook minder leuke dingen en besloot Audrey Horne weg te gaan bij het label Dogjob en tekende hij een nieuw contract bij Indie Disribution. Het album Le Fol is al even uit in Noorwegen. Deze kwam daar namelijk uit op 27 augustus 2007. Daar waren ze positief over dit album en hier zijn we ook zeer zeker te spreken over dit album.

Het eigenzinnige geluid van deze band doet je goed nadenken over bands die hierop lijken. De metal invloeden zijn zeker aanwezig maar over het geheel is het geen metal wat Audrey Horne maakt. Komt het door de gewone zang in plaats van de zogenaamde scream? Of door de toch wat, over het algemeen, rustigere nummers? Af en toe denk ik dat ik een lekker ritme van Danko Jones hoor maar tien seconden later lijkt het net of ik wat Fu Manchu of Sevendust hoor.

Eén ding is zeker; het is een heerlijke plaat. Met het openingsnummer ‘Last Change For A Serenade’ ben je meteen verkocht aan deze sound van Audrey Horne. De aparte zang kan even wennen zijn. Gelukkig zit de muziek goed in elkaar dat je na het eerste nummer al bent gewend. Een stuk verder op het album vinden we de nummers ‘Monster’ en ‘Bright Lights’ wat wel eens de volgende radio singles kunnen gaan worden voor deze band. Al zullen we deze hier in Nederland niet horen, gezien de radio zenders in Noorwegen iets metal georiënteerder zijn.

Audrey Horne levert een heerlijke plaat af. Metal of niet metal, iedereen zal in deze plaat iets weten te vinden wat hij of zij lekker vindt. De metal achtergrond van deze mannen ligt niet op de voorgrond; kijk maar naar bovengenoemde bands zoals Danko Jones, Fu Manchu en Sevendust. Mensen, gaat tot luisteren over!
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Audrey Horne Label:India Records
Anti Atlas – Between two / Between voices

Anti Atlas - Between Two / Between VoicesHet Engelse project Anti Atlas is het geesteskind van Ned Bigham en Chris...

Grimskunk – Fires Under The Road

Grimskunk - Fires under the Road Grimskunk bestaat alweer bijna 20 jaar en Fires Under The Road is tevens...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT