RECENSIE: Bloodjinn - This Machine Runs On Empty

Bloodjinn – This Machine Runs On Empty
2008-03-20 Negen jaar na het oprichten van de band Bloodjinn is het tijd voor het volgende project van deze band. Na veel positiewisselingen binnen deze formatie is de band nu naar eigen zeggen ‘sterker als ooit ’. Met de hulp van producer Mike Watts (The Chariot) en mixer Jamie King (Between The Burried And Me, The Human Abstract) is het tijd voor de volgende langspeler genaamd This Machine Runs On Empty.

Met opener ‘In The First Degree’ knalt de cd binnen. Bloodjinn maakt een stevige pot metalcore. Denk hierbij aan bands zoals Maroon, Himsa en Heaven Shall Burn. De bas trilt lekker door en de gitaarriedels zitten goed verwerkt in het geheel. Met het aparte ‘Break The Silence’ verrassen ze echter. Meer melodie en een cleane zanglijn komen uit de boxen. Bij het derde nummer doet deze band ons al snel de vergelijking oproepen met Misery Signals. Vooral de gitaar lijkt zo te zijn weggelopen uit Misery Signals. Bloodjinn maakt echter iets meer muziek richting de metal kant en Misery Signals iets meer richting de hardcore kant.

De nummers klinken allemaal even overweldigend zoals op de nieuwe Heaven Shall Burn plaat. Helaas is er na veertig minuten één irritatiepunt. De stem van Joel begint heel monotoon te klinken. Zijn stem is krachtig en ligt fijn in het gehoor maar variatie valt er niet te ontdekken. De cd neemt echter niet in kracht af en blijft tot het einde boeien. ‘A Moment Of Clarity’ is toch zeker het hoogtepunt van deze cd met een geweldige, brutale beatdown erin verwerkt. De titeltrack ‘This Machine Runs On Empty’ doet de plaat eer aan.

Er is ook al een videoclip te vinden van het nummer ‘Maker’, een toch wat rustiger nummer gezien het gemiddelde decibellenniveau van deze cd. Laat Bloodjinn maar snel komen overvliegen vanuit de Verenige Staten, deze machine kan namelijk wel eens voor een gewelddadige show gaan zorgen hier in Nederland.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Bloodjinn Label:Listenable Records
The Ipanemas – Call Of The Gods

The Ipanemas - Call of the GodsHet concept is bekend en werd succesvol toen Ry Cooder in de jaren negentig...

We Start Fires – We Start Fires

We Start Fires - We Start Fires Het kwartet van We Start Fires kwam reeds in 2002 voor het eerst bij...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT