RECENSIE: Textures - Silhouettes

Textures – Silhouettes
2008-03-24 Het eerste wapenfeit van Textures was het album Polars (recensie) in het jaar 2004. Bomvol ideeën, bizarre stijlencombinaties en met een hoop agressie van een stel jonge honden. Oprichters Jochem Jacobs (gitaar), Stef Broks (drums), Bart Hennephof (gitaar), Richard Rietdijk (synths) en Dennis Aarts (bas) bundelden hun krachten voor het maken van deze plaat. Het mystieke van Tool, de aanvallende manier van spelen zoals Meshuggah en het epische van Devin Townsend. Logisch dat deze band de meest belovende act was van het jaar 2004 volgens vele kenners.

Het volgende hoofdstuk werd Drawning Circles (recensie) genoemd. Twee jaar later een vijftig minuten durende plaat vol met hoogtepunten. Epische zangstukken, poliritmische gekte, opgefokte hakriffs en zelfs soundscapes komen voorbij. Voor Textures zijn er geen grenzen, daarom is ook deze plaat een must have voor iedere metal liefhebber. Voor Drawning Circles werd Eric Kalsbeek ingelijfd. Deze nieuwe zanger trekt het niveau van Textures nog verder omhoog. Naast het zelf opnemen, produceren, het maken van artwork doet Textures echt alles zelf.

Voor het album Silhouettes wordt er een nieuwe bassist binnen gehaald. Remko Tielemans (ex- 37 Stabwoundz, ex- Isle Of Man) is deze nieuwe bassist en valt binnen tijdens het opnemen van dit album. In de winter van het jaar 2007/2008 is Silhouettes gevormd. In hun eigen studio genaamd Split Second Studios is er een in your face plaat gemaakt.

Het levert een catchy plaat op met een moddervette sound die druipt van de energie en creativiteit. Hij is echter een stuk toegankelijker maar dit komt door het hogere rock’n’roll gehalte in de muziek. Mocht je de vorige Textures platen geweldig vinden dan wordt dit plaat nummer drie die je van deze band aanschaft. Mocht je Textures nog niet kennen dan mag je je gaan schamen en snel deze band gaan beluisteren. Elk Nederlandse liefhebbende muziekliefhebber moet deze band kennen.
Recensent:Twan Scheffers Artiest:Textures Label:Listenable Records
We Insist – Oh, things are so corruptible

We Insist! - Oh! Things ar so CorruptibleHet uit Parijs afkomstige vijftal We Insist brengt na veel zwoegen en...

Nick Cave & The Bad Seeds – Dig!!! Lazarus Dig!!!

Nick Cave & the Bad Seeds - Dig!!! Lazarus Dig!!! Nick Cave behoeft eigenlijk weinig introductie. Het mainstream publiek zal...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT