RECENSIE: Textures - Polars

Hoes Polars
2004-04-27 De 6 koppige metal band Textures heeft een nieuwe cd uit die Polars heet. De verwachtingen voor deze cd liggen hoog. Polars wordt namelijk verspreid over geheel Europa. Textures straalt dus ambitie uit. Deze ambitie heeft tot verschil van inzicht binnen de band geleid. Een maand voor de release heeft Textures afscheid genomen van lead zanger Pieter Verpaalen. Hij is vervangen door de van Brainshake bekende Eric Kalsbeek.

Polars begint met een agressief nummer wat Swandive heet. Ondanks de variëteit en complexiteit van Swandive is het een intrigerend nummer dat menig andere band doet verbleken. Swangdive kent rustige en moordachtig snelle momenten met ingenieuze overgangen. De zang past goed bij dit uitstekende nummer.

Swandive zal menigeen de oren doen spitsen in afwachting voor de rest van de cd. De luisteraar komt enigszins bedrogen uit, omdat het hoge niveau van Swandive gedurende de rest van de cd niet benaderd word. Na Swandive volgen vier nummers die ingewikkeld in elkaar zitten maar enigszins chaotisch zijn. Er ontbreekt een herkenbare lijn in de nummers. Effluent, wat het zesde nummer is, past niet bij de rest van de cd. Er heerst een totale rust van 3 minuten. Effluent is in deze vorm totaal ongepast op deze cd.
Na Effluent volgen de laatste nummers Polars en Heave die een totale duur hebben van ruim een half uur. Eigenlijk zijn het meer dan 2 nummers. Polars en Heave lijken namelijk opgebouwd te zijn uit verschillende aan elkaar gekoppelde alleenstaande nummertjes. Hierdoor doen Polars en Heave beide ook rommelig aan.

Swandive is in vergelijking met de rest van Polars een klasse apart. Wellicht kan Textures met Eric Kalsbeek in de gelederen een volledige cd van het niveau Swandive opnemen, wat zou kunnen resulteren in grote bekendheid.
Recensent:Kees Vrins Artiest:Textures Label:Listenable Records
airea-ep

Airea - Airea“Explosieve gitaarrock met 70’s en 90’s invloeden” en “opnieuw een belofte...

six toys-copy paste repeat

Sixtoys - Copy, Paste & Repeat Sixtoys heeft er problemen mee als je hun muziek punkrock noemt. Laten we het...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT