RECENSIE: Undeclinable Ambuscade - The Undeclinables

The Undeclinables s/t
2008-05-02 Al in 1992 werd de basis gelegd voor de The Undeclinables. In dat jaar begon een groep vrienden uit Den Bosch met de band Undeclinable Ambuscade. De band timmert flink aan de weg en na in 1996 op de grote festivals van Nederland te hebben gestaan, wacht hen een platendeal bij Epitaph. Vanaf 2000 gaat de band verder onder de naam Undeclinable en in 2005 lijkt het einde van de band een feit. Zanger Jasper Vergeer mist de motivatie om verder te gaan. Oud One in a Million-zanger Erik van Haaren biedt uitkomst en vol goede moet en met een nieuwe naam brengt de band nu een self titled plaat uit.

Met ‘Burning Fast’ gaat de band, ondanks de nieuwe naam, verder met waar ze altijd al goed in waren. Dit komt neer op melodieuze punkrock, lekker uptempo en met een poppy edge. Vergeer’s stem had zo’n eigen sound, dat het echt een stempel op het geluid van Undeclinable Ambuscade drukte. Van Haaren is een prima zanger, maar zijn sound wijkt toch wel behoorlijk af van dat van Vergeer. De naamsverandering lijkt mede daarom een goede keus.
De oude sound van de band wordt vooral bij het nummmer ‘Teenage Years’ erg dicht benaderd.

“Leads to More’ is een lekker catchy rock nummer met een hoog mee zing gehalte. Met een even catchy refrein beukt de plaat daarna verder met ‘Centre of the Middle’ om vervolgens een tandje terug te schakelen met ‘Ease My Mind’. Deze track bevat wat vreemde breaks en heeft wat weg van een ballad. De relatieve rust is van korte duur, want met ‘Guess Who Blames the Fool’ lijkt de band wat stoom af te willen blazen. Dit is ook het geval bij afsluiter ‘Complicated’. De afsluiter is geheel in de stijl van de band, recht toe recht aan punkrock.

Al met al is de self titled plaat van The Undeclinables een prima punkrock plaat. Met degelijke uptempo en melodieuze tracks is het what you see is what you get. Verwacht dus geen hoogstandjes of eventuele verrassingen. De plaat zal hier komende zomer zeker nog wat rondjes draaien. De band geeft op koninginnendag een cd-release party in de Willem II te 's Hertogenbosch, check het uit!
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Undeclinable Ambuscade Label:Sonic Rendezvous
MGMT – Oracular Spectacular

MGMT - Oracular SpectacularNa een paar jaar waarin het leek alsof alleen Groot-Brittanië leuke nieuwe...

Moonspell – Night Eternal

Moonspell - Night Eternal Het Portugese Moonspell is inmiddels een goede bekende in de metal wereld....

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT