RECENSIE: Times New Viking - Rip it Off

Times New Viking – Rip It Off
2008-05-26 Een paar jaar geleden was de DA-converter van mijn cd-speler kapot. Het begon met wat gekraak, maar al snel klonk er uit mijn speakers een enorme bak noise, waarachter met veel moeite nog wat muziek te herkennen was. Ik schrok daarom ook behoorlijk toen ik Rip It Off, het nieuwste album van Times New Viking, in mijn cd-speler stopte. Na de openingstrack ‘Teen Drama’ direct de cd-speler gecheckt, maar deze bleek prima in orde. Het gekraak hoort er dus bij.

De muziek van Times New Viking zit in de indierock hoek. Denk aan bijvoorbeeld The Thermals, alleen dan wat minder puntig en iets trager. Waar deze band echter een charmant lo-fi geluid neerzet, helpen Jared Phillips (gitaar), Adam Elliott (drums en zang) en Beth Murphy (keyboards en zang) hun eigen muziek om zeep, door deze te verdrinken in een bak herrie. Je hebt hierdoor steeds het gevoel dat je naar zwaar overstuurde speakers zit te luisteren en eerlijk gezegd is dat behoorlijk irritant. Hiernaast is het ook jammer. Als je de moeite neemt om door de slechte productie heen te luisteren hoor je namelijk dat het uit Columbus, Ohio afkomstige drietal een aantal zeer sterke songs in huis heeft. Met name nummers als ‘(My Head)’, ‘Drop – Out’ en ‘Mean God’ zijn zeer de moeite waard. Hetzelfde geldt voor de geweldige afsluiter ‘Post Teen Drama’. Met een wat beter geluid had Rip It Off waarschijnlijk best een goede plaat kunnen zijn, maar blijkbaar was het Times New Viking daar niet om te doen.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Times New Viking Label:Matador
Trouble over Tokyo – Pyramides

Trouble Over Tokyo - PyramidesVaak word er geroepen dat bands niet origineel zijn, dat het allemaal al een...

Greeley Estates – Go west young man, let the evil go east

Greeley Estates - Go West Young Man, Let The Evil Go East De Ameikaanse post-hardcore band Greeley Estates bestaat pas sinds 2002...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT