RECENSIE: Aborted - Strychnine.213

Aborted – Strychnine.213
2008-06-10 Al sinds 1995 beuken de heren van het Belgische Aborted zich een weg door de metalscene. De band tourde onder andere met Cryptopsy en Kataklysm en speelde op grote metalfestivals zoals Wacken Open Air en Graspop Metal Meeting. Met hun zesde full-length, Strychnine.213, wordt weer een snoeiharde death metal plaat toegevoegd aan een reeks harde releases in 2008. De death metal liefhebber die al in z’n nopjes was met de nieuwe Severe Torture en Origin platen, kan een sprintje naar de platenzaak inzetten.

De plaat opent rustig met ‘Carrion’. Een duistere stem, de zware bassdrum en de jankende gitaren bereiden je voor op de hel die niet veel later zal los barsten. Zodra ‘Ophiolatry On A Hemocite Platter’ aftrapt, is er geen weg terug. Razendsnel beukt het vijftal door om op de helft van de track de gitaren even vrij spel te geven. Waar de death metal vooral steeds technischer wordt en daardoor soms overgeproduceerd en te clean overkomt, zoals bijvoorbeeld de nieuwste Origin plaat (Antithesis), verliest Aborted de vuige rock ’n roll niet uit het oog. Met ‘I35’ en ‘Pestiferous Subterfuge’, dat met sfeervolle gitaarpartijen en ongenadig harde riffs één van de vetste tracks van de plaat is, ‘rockt’ de band dan ook stevig verder.

Het einde der wereld nadert als ‘Enterrement Of An Idol’ er keihard in klapt. Razendsnelle drumpartijen en verwoestend gebrul alom. Dit is tevens het geval bij ‘Hereditary Bane’ en ‘Avarice of Vilification’. Gelukkig is er op z’n tijd plaats voor wat fijne gitaarsolo’s en heb je even tijd om adem te halen.

Aborted zet met Strychnine.213 een hele harde en goede plaat neer. Zo’n 35 minuten lang zit je vastgedrukt in je stoel door het brute death metal geweld dat je speakers uit blaast. Het is complimentje waard dat de band drie jaar achter elkaar, elk jaar met een release komt die de moeite waard is. In de zomer zijn ze op tour in de USA, het is voor ons dus nog even wachten op de live shows ter promotie van deze plaat.
Recensent:Rogier Bennink Artiest:Aborted Label:Century Media
Aimee Mann</b> - @#%&! Smilers

Aimee Mann - @#%&! Smilers >@#%&! Smilers . Het is de intrigerende titel van Aimee Mann ’s zevende...

Black Gold 360 – Suite 17

Black Gold - Suite 17 Het Utrechtse label Beluga Recordings timmert de laatste tijd lekker aan de...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT