RECENSIE: Freaky Age - Every Morning Breaks Out

Freaky Age – Every Morning Breaks Out
2008-06-28 Al heel jong werd duidelijk dat deze band het wel eens ver zou kunnen gaan schoppen. Met een gemiddelde leeftijd van veertien jaar stonden ze al in de finale van de grootste band competitie van België, namelijk Humo’s Rock Rally. Dat was in 2006. Nu zij de leden van Freaky Age twee jaar ouder en wijzer en komt hun debuut album binnenkort uit. Every Morning Breaks Out moet de doorbraak worden waarmee dit viertal laat zien dat leeftijd niet belangrijk is.

Het eerste dat opvalt is dat je helemaal niet hoort dat deze jongens nog zo jong zijn. Geen piepstemmetje, geen kinderlijk eenvoudige liedjes en zeker geen amateuristische aanpak. Het tegendeel is juist het geval. Het album maakt, zoals ze dat noemen, een volwassen indruk. Wat dat ook betekenen mag. Every Morning Breaks Out weet vanaf het begin te overtuigen. Titeltrack ‘Every Morning Breaks Out’ doet erg aan de Arctic Monkeys denken. Zoals wel meer nummers op dit album. Regelmatig hoor je staccato aandoende gitaarpartijen en recht toe recht aan drums. Erg strak allemaal. ‘John What’s The Use’ is ook een erg sterk nummer. Het heeft een hoog meezing gehalte. Altijd nuttig tijdens live optredens.

De Indie Rock van Freaky Age is pakkend en overtuigend. België is al gezwicht voor deze jonge frisse band. Zo stonden ze al een aantal weken in de toonaangevende Belgische hitlijst de Afrekening genoteerd. Iets om trots op te zijn. Ook Nederland zou zomaar kunnen vallen voor hun muziek. Als het de Britse bandjes lukt om met deze muziek door te breken waarom de Belgische dan niet. Ze gaan komende maanden uitgebreid toeren en er staan ook een aantal optredens in Nederland gepland. Kijk dus even op hun website als je ze wil zien.
Recensent:Rene Kuijs Artiest:Freaky Age Label:V2 Records
Kaki King – Dreaming Of Revenge

Kaki King - Dreaming of Revenge Dreaming Of Revenge is het vierde album van de Amerikaanse...

New Cool Collective - Out of Office

New Cool Collective - Out of Office New Cool Collective maakt een mix van jazz, dance, latin en salsa en met...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT