RECENSIE: Last Man Standing - False Starts & Broken Promises

Last Man Standing – False Starts & Broken Promises
2008-08-29 The Guardian noemde Last Man Standing ooit “the best unsigned band in London”. Nu hebben ze echter toch een platencontract in de wacht weten te slepen bij Wildflower en bij dit label is onlangs het debuutalbum False Starts & Broken Promises verschenen.

De muziek die de negen(!) muzikanten van Last Man Standing op False Starts & Broken Promises laten horen gaat nogal veel verschillende kanten op. Zo is opener ‘Variation’ een instrumentale track die sterk aan de jaren ‘70 doet denken. Het hierop volgende nummer, ‘Queen Kong’ klinkt als The White Stripes en daarna komt ‘Waiting So Long’, waarop de band vooral aan Thelonious Monster doet denken. Dit laatste geldt ook voor The Climb. ‘Everything Must Go’, een nummer dat nogal makkelijk in je hoofd gaat zitten, doet dan weer sterk denken aan Tom Waits en Botanica.

De beste nummers van False Starts & Broken Promises staan op de tweede helft van het album. Zo zijn ‘Bar Room Floor’ en ‘A Man Condemned’ leuke nummers. Het hoogtepunt van de plaat is echter het lange ‘Go Home’, een melodieus rocknummer met een nogal psychedelisch tweede stuk.

Last Man Standing heeft een uitstekende live-reputatie. De band speelde al op London Calling en ook op onder andere het V Festival en het Electric Picnic Festival. Daarnaast verzorgde de band voorprogramma’s voor The Polyphonic Spree en Mercury Rev. Op dit debuutalbum weet de band echter nog niet te overtuigen. Dit komt vooral door de te grote variatie in stijlen die de band hier laat horen. Hiernaast bevat False Starts & Broken Promises gewoon te weinig echt overtuigende songs.
Recensent:Eric Rijlaarsdam Artiest:Last Man Standing Label:Wildflower
Backyard Babies – Backyard Babies

Backyard Babies - Backyard Babies Backyard Babies , hardrock/glamrock band uit het Zweedse Nässjö, is al sinds...

The Black Seeds – Solid Ground

The Black Seeds - Solid Ground Reggaeband The Black Seeds werd tien jaar geleden opgericht in Wellington,...

ZOEKEN IN CD-RECENSIES

 

OF SELECTEER OP GENRE, ARTIEST, LABEL, RECENSENT